Başbakan Erdoğan destek istedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek sanatçılar, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne geldi.

Giriş Tarihi 20 Şubat 2010, 00:00 Güncelleme 20 Şubat 2010, 11:18
Başbakan Erdoğan destek istedi

İÇİNDEKİLER

Sanatçılar Arif Sağ, Cengiz Kurtoğlu, Nihat Doğan, Muazzez Abacı, Safiye Soyman, İbrahim Tatlıses, Nuri Sesigüzel, Sekai Tunca, Bülent Ersoy, Özdemir Erdoğan, Emel Müftüoğlu, Seda Sayan ve diğer sanatçılar, sabah saatlerinde Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne geldi. Sanatçılar, yürüyerek ofise geçti.

Saat 10.00'da başlayan görüşmede Başbakan Erdoğan'ın sanatçılarla 'demokratik açılımı' konuşacağı belirtildi.

İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ SATIRBAŞLARI:

Ben hayatlarında hiç karşılaşmamış olsalar bile Neşet Ertaş'ın Şivan Perver'i, Şivan Perver'in de Neşet Ertaş'ı çok iyi anladığına inanıyorum.

Çünkü ezgileri ortak. Sizler bugüne kadar ezgilerinizle kardeşliğimizi pekiştirdiniz. Şimdi de yüreğinizi ortaya koyarak bu ülkenin aydınlık yarınları için elinizi taşın altına koyacaksınız.

Hiçbir insan etnik kökenini, ailesini, dinini kendisi seçemiyor. Biz diyoruz ki hep; Yaradılanı seviyoruz, yaradandan ötürü. İnsanları sınıflara ayırmak bizim medeniyetimize sığmaz.

Şarkıları yasaklamak, türküleri sansürlemek, sanatçıları eserlerinden dolayı mahkum etmek demokrasi ve insan haklarıyla bağdaşmaz.

Biz milli birlik ve kardeşlik projemizi başlattık. 72.5 milyon vatandaşın her birinin kendisini 1. sınıf vatandaş hissetmesini, devlet karşısında kendisini eşit ve güvende hissetmesini hedefliyoruz.

Ülkemizi terör belasından kurtarmak, vatan evlatlarının sorunlarını cesaretle ele almak ve çözmek kararlılığındayız. 7.5 yıl boyunca bütün bu sorunlar üzerinde kafa yorduk. Alevi vatandaşlarınn sorunlarını çözmek için devlet ilk defa adım attı ve 7 çalıştay düzenledik. Ciddi ilerleme sağladık.

Roman vatandaşlarımızın sorunlarına eğildik. Bir anne bana feryad etti. 'Ben çocuğumu okula gönderemiyorum. Çocuğum sınıfa girince diğer öğrenciler sınıftan çıkıyor" dedi. Ben bir Başbakan olarak buna kayıtsız kalabilir miydim?




GENÇSİZ İŞSİZLERE MÜJDE

AYNI PARAYA %25 FAZLA KONUŞTUK

SIFIR STOPAJ HABERLERİNE İNANMAYIN!

TÜRKSAT 10 YILDA 5 UYDU YAPACAK

BAKAN KIZDI, SGK GERİ ADIM ATTI