Kanaryanın eğitim uçuşuna çalım

Fenerbahçe'nin planlarda "park alanı" görünen araziye üniversite kurma talebi, muhtara takıldı. "Mahalleli nefes alamaz" diyen Muhtar Özdemir, plan tadilatına itiraz etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Aralık 2009 Güncelleme 03 Aralık 2009, 00:00
Kanaryanın eğitim uçuşuna çalım

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'nin üniversite planı, İstanbul'da ilginç bir mücadeleye konu oldu. Fenerbahçe Spor Kulübü, Kayışdağı'nda üniversite kurmak için harekete geçti. Tartışmaların göbeğindeki 49 bin metrekarelik araziyi, 1993'te 20 yıllığına kiralayan FB, "plan tadilatı" için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne başvurdu. Arazinin "Özel Eğitim Tesisi Alanı" olarak tescil edilmesini isteyen kulüp, ayrıca 5 kat yüksekliğinde inşaat izni istedi. Ancak kulüp üniversite için yer mücadelesi verirken bir engel de Kayışdağı Muhtarı Zeynel Özdemir'den geldi. Geçen ay İBB Meclisi'ni ziyaret eden Özdemir, meclis üyelerinden plan değişikliği isteğine "Hayır" oyu kullanmalarını istedi. Özdemir'in isteğine bazı üyeler "Evet" dedi, bazıları ise olumsuz cevap verdi.

TARİHİ OLUŞTURAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ

UZAYI HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ


'PARAMI ÖDÜYORUM'
Bazı üyelerin olumsuz görüş bildirmesi üzerine, değişiklik talebi planlama müdürlüğüne iade edildi. Özdemir, araziyi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte gezmeye giden Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a da tepki gösterdi. Özdemir, "Gençlerimizin tek spor yaptıkları yer burası, arazinin tamamını kapatmayın" dedi. Yıldırım ise "Buraya para ödüyorum kardeşim. Üniversite yapacağız" cevabını verdi. Bunun üzerine Özdemir, "Biz mahalleli olarak buranın kapatılmasına karşı çıkacağız, itirazlarımız sürecek" dedi. Özdemir, dün de yazılı olarak imar plan değişikliğine itirazda bulundu. FB'nin isteği bu ay İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda bir kez daha görüşülecek. Talep daha sonra İBB Meclisi'nin onayına sunulacak.

SPOR TURU İÇİN TIKLAYINIZ

FUTBOLCULAR NEREDE DÜNYAYA GELDİ?


BÜYÜK TAKIMLARIN 10 NUMARALARI İÇİN TIKLAYINIZ

FENERBAHÇE'NİN UNUTULMAZ YABANCILARI İÇİN TIKLAYINIZ


FUTBOLCULARIN LAKAPLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ