28.9.2009 hatırası

Türkiye sonbaharı görmeden kışı gördü. Daha Eylül ayı bitmeden Trabzon, Rize, Gümüşhane, Erzurum, Sivas ve Giresun beyaza büründü. Şiddetli kar yağış yolları kapadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2009 Güncelleme 29 Eylül 2009, 02:17

İÇİNDEKİLER

GÜMÜŞHANE'DE KAR KALINLIĞI 30 SANTİMETRE
Gümüşhane merkez ile Kürtün ve Torul ilçelerinde önceki akşam başlayan sağanak, dün sabah saatlerinde yerini kara bıraktı. Kar yağışının sürdüğü ilçelerde kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaştı. Kürtün ilçesine bağlı yaklaşık 30 yayla yolu ulaşıma kapanırken, bazı yaylalarda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için çalışma başlatıldı.

TÜRKİYE'DEN KAR MANZARALARI İÇİN TIKLAYINIZ...

RİZE'DE DE KAR VAR

Rize'nin yüksek kesimlerinde geçtiğimiz geceden itibaren etkili olan kar yağışı bazı dağ köylerinin yollarını araç ulaşımına kapattı. Rize'nin Güneysu ilçesi Handüzü Yaylası, İkizdere ilçesi Çağırankaya ve Ovit Yaylaları'na bağlı bir çok dağ köyünün yolları araç ulaşımına kapandı. Rize-Erzurum Karayolu da Ovit Geçidi'nde araç ulaşımına kapandı. Kapanan karayolunun açılması için çalışma başlatıldı.

TRABZON'DA 25 KÖY YOLU KAPALI
Trabzon'da kar yağışından dolayı Hayrat ve Şalpazarı ilçeleri başta olmak üzere yüksek kesimlerdeki ilçelerde toplam 25 köyün yolu ulaşıma kapandı. Bu arada yayla yollarının da kapanması nedeniyle çok sayıda kişi yaylalarda mahsur kaldı. Kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı.

ERZURUM DONUYOR
Erzurum'da gecenin en düşük sıcaklığı -5 derece olarak ölçüldü. Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan şehir merkezinde bazı yerlerde soba ve kaloriferler yakıldı. Soğuk havanın devam edeceğini açıklandı.

SÜPHAN DAĞI'NA YILIN İLK KARI YAĞDI
Ağrı'da bulunan Süphan Dağı'na yılın ilk karı yağdı. Türkiye'nin en büyük 3. dağı olan Süphan, beyaz bir örtüye büründü.

SİVAS'TA 21 KİŞİ YAYLADA MAHSUR
Sivas'ın Suşehri ilçesindeki Mahmutoğlu Yaylası'nda önceki akşam bastıran kar yağışı nedeniyle 21 kişi mahsur kaldı. Ekipler köylüleri kurtarmak için harekete geçti. Kars'ta kar yağışı etkili oldu.

AYNI GECE 3 DEPREM
Ülkenin doğusu kara teslim olurken önceki gece Ankara, Şanlıurfa ve Adıyaman depremle sarsıldı. Adıyaman'da 3.0 büyüklüğünde hafif şiddetli deprem kaydedildi. Ankara'da 3.6, Şanlıurfa'da ise 2.7 şiddetindeki depremde can ve mal kaybı olmadı.