Bayramda 'hava'nız nasıl olacak?

Yurdun batısında hava açtı, doğuda yağış devam ediyor. Bayramda ise hava genel olarak parçalı bulutlu, sıcaklık eylül ortalamalarında... Batıda kuvvetli rüzgar öngörülüyor.

Giriş Tarihi 16 Eylül 2009, 00:00 Güncelleme 16 Eylül 2009, 16:06

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin batısında artık hava açtı ancak Karadeniz'de yağış devam ediyor. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da yarın yağmur çok kuvvetli, sel ve su baskınlarına karşı dikkat. Bayramda hava genel olarak parçalı bulutlu olacak, sıcaklık eylül ayı ortalamalarında seyredecek, batıda ise rüzgar kuvvetlenecek.

NTV'nin haberine göre, İstanbul'da az bulutlu hava var. Ankara bugün de bulutlu ama İzmir'de yağmur bulutları dağılıyor, hava güneşli, Bursa parçalı bulutlu, Adana'nın kuzeyi bugün de hafif yağmurlu olacak.

Marmara'da hava az bulutlu, yağmur bulutları bu bölgeyi terk etti, ancak 28 dereceyi geçemeyen, eylül ayına özgü sıcaklıklar var. Rüzgar hafif, bayramda çok sert esecek.

İç Anadolu bu hafta oldukça serin, yağmur bugün Yozgat, Sivas arasına ilerledi. Sıcaklık perşembe günü Sivas'ta 18 dereceye kadar düşebilir.

Ege'yi de yağış terk etti, hava yeniden az bulutlu, rüzgar Güney Ege kıyıları dışında hafif esiyor. Ama güneşe rağmen sıcaklık artık bu bölgede de 30 dereceyi geçemiyor.

Akdeniz'de bugün de hafif yağmurlar sürecek, Antalya bölümü açıyor ama Adana-Kahramanmaraş arasında hafif yağış geçişi var.

Güneydoğu az bulutlu, sıcaklık 32 dereceye iniyor.

Doğu Anadolu'da perşembe günü, Erzurum, Kars, Ağrı ve Van'da yağmur şiddetlenecek, su baskını riski var, sıcaklık aynı gün Erzurum'da 13 dereceye inecek. Bugün ise yağmur aralıklı.

Karadeniz'de iki gün boyunca Ordu'dan, Trabzon ve Artvin'e kadar yağmur zaman zaman şiddetli yağacak, cumaya kadar sürecek yağışlar toprağı suya fazlasıyla doyuracağından, heyelan riskini de yükseltiyor, tedbirli olunmalı.