Karadeniz için tehlike alarmı

Meteoroloji, sel suları altında zor günler yaşayan Karadenizliler'i uyardı; 'Sağanak yağışlar bölgede yine sele neden olabilir!'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ağustos 2009 Güncelleme 03 Ağustos 2009, 01:00

İÇİNDEKİLER

Karadeniz, Giresun'daki sel felaketinin yaralarını saramadan tekrar aynı tehlikeyle karşı karşıya. Dün başlayan yağmur bölge halkını tehdit ederken Türkiye'nin geri kalan bölümü kavurucu sıcakla mücadele ediyor. Meteoroloji, yağışların Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, heyelan, lokal su baskını, kısa süreli dolu yağışı vb.) tedbirli ve dikkatli olunmasını istedi.

HAVA SICAKLIĞI ARTIYOR

Buna karşın hava sıcaklığı, iç ve kuzeydoğu bölgelerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güney bölgelerimizde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağmur anında kuvvetli olarak esecek. Yetkililer, güney bölgelerdeki vatandaşları bunaltıcı sıcaklara karşı dikkatli olunması konusunda uyarıyor.