Parayı böyle kopardılar!

Akmerkez'de gerçekleşen zirvede, Burak ve Selçuk'un, "2 şampiyonluk yaşadık ama 2 milyon Euro alıyoruz. Sneijder 5 milyon Euro kazanıyor. 9 tane adam aldık, 140 milyon lira verdik. Ama toplasan hepsi 1 adam etmez" deyince Aysal da Arıboğan'a zam talimatını verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2014 Güncelleme 31 Ekim 2014, 01:36
Parayı böyle kopardılar!

İÇİNDEKİLER

Hem saha içinde hem de ekonomik olarak tam bir kaos ortamında bulunan Galatasaray'da en çok tartışılan konulardan birisi de yüksek futbolcu maaşları... Geçen sezon alınan kötü sonuçlara rağmen başta Selçuk İnan ve Burak Yılmaz olmak üzere bazı futbolculara yapılan yüksek zamlar hala tartışma konusu...

TRANSFERLER DE TARTIŞILDI
İşte TAKVİM, bu zam kararının nasıl alındığını gün yüzüne çıkardı... Alınan bilgilere göre Selçuk İnan ve Burak Yılmaz, mayıs ayında Başkan Ünal Aysal'la bir araya geldi. Aysal'ın Akmerkez'deki ofisinde yapılan zirvenin konusu, futbolcu maaşları ve devre arasında yapılan transferlerdi.

HAJROVIC, BURDISSO KİM?
Aldıkları ücreti az bulan Selçuk ve Burak, "Başkanım burada 2 şampiyonluk ve Avrupa'da büyük başarılar yaşadık. Fakat 2 milyon Euro alıyoruz. Sneijder ise 5 milyon Euro kazanıyor. Bu adaletsizliğin önüne geçmeniz gerekiyor" diyerek Aysal'a dert yandı. Fakat Aysal hemen araya girip Selçuk'a, "Ama sana da imza parası verdik" ifadesini kullandı. Selçuk ve Burak ardından sözü ara transferlere getirdi ve "9 tane adam aldık, 140 milyon lira verdik. Ama hepsini toplasan 1 adam etmiyor! Hajrovic, Ontivero, Burdisso kim? Bu adamlar Galatasaray forması giyecek düzeyde mi?" diye çıkıştı. Başkan Aysal ardından CEO Lütfi Arıboğan'ı aradı ve "Yeni sözleşmeleri hazırlayın. Rakamları sonra ben belirleyeceğim" talimatını verdi.

BÜTÜN SUÇ SENDE BAŞKAN
Mayıs ayında Akmerkez'de gerçekleşen ve TAKVİM'in gün yüzüne çıkardığı şok zirvede, Fatih Terim'in şok vedasının da görüşüldüğü öğrenildi. Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'ın, Başkan Ünal Aysal'a, "Başkanım, Fatih hocanın gönderilişi de çok büyük bir hataydı. O günden sonra her şey ters gitmeye başladı. Bu konuda bütün suç sizde. Çünkü krize siz kolaylıkla çözüm bulabilirdiniz. Ama tam tersini yaptınız ve Fatih hocayı gönderdiniz" dediği belirlendi.

TUNÇ ÖZGEN