Dev derbinin kazananı Galatasaray!

Türk Telekom Arena'da 'derbi gibi derbi' oynandı. İki ezeli rakip G.Saray ile F.Bahçe'nin kapıştığı müthiş maçta her şey vardı. Kanarya, Emenike ve Kadlec'le çok net fırsatları harcadı; Aslan, Olcan ile direğe takıldı. Sarı lacivertlilerde 53'te Bruno Alves kızardı, 88 ve 90'da sahne alan Sneijder, ceza sahası dışından attığı 2 muhteşem golle F.Bahçe'yi yıktı, 90+5'te Alper'in golü maçın skorunu belirledi: 2-1

Giriş Tarihi 18 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 18 Ekim 2014, 21:19
Dev derbinin kazananı Galatasaray!

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasındaki dev derbide Galatasaray ile Fenerbahçe kozlarını paylaştı. Türk Telekom Arena'da nefesleri kesen bir mücadeleye sahne maç G.Saray'ın 2-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Son maçların aksine kavga-gürültünün hakim olmadığı derbide Cimbom, Hollandalı yıldızı Sneijder'in 2 golüyle rakibinin bileğini bükerken, Kanarya'nın tek sayısı 90+5'te Alper Potuk'la geldi.

Galatasaray, bu galibiyetle 13 puana yükselerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Fenerbahçe ise 10 puanla 5. sırada kaldı.

Maça iyi başlayan Fenerbahçe, ilk yarıda oyun domine ederken Emenike ile net fırsatları değerlendiremedi. Cimbom, rakip kalede Sneijder, Olcan ve Burak'la etkili olmaya çalıştı aradığı fırsatları bulamadı.

İkinci yarıda bambaşka bir şekle bürünen Aslan, F.Bahçe kalesinde bir çok tehlike yakaladı. Cimbom, Sneijder ile gole yaklaştı, Olcan ile direği dövdü, Umut ile çok net bir pozisyondan yararlanmadı.

Derbide dakikalar 53'ü gösterdiğinde ise F.Bahçe 10 kişi kaldı. Orta sahadaki hava topu mücadelesinde Dzemaili'nin sırtına ayağıyla sert bir müdahalede bulunan Bruno Alves, hakem Cüneyt Çakır tarafından direkt kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.

Galatasaray'ın aradığı gol aradığı ise 88'de geldi. Aslan'ın Hollandalı süper starı Wesley Sneijder, yaklaşık 25 metreden yaptığı vuruşla Volkan'ı sol köşeden avladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

TT Arena'da sazı eline alan Sneijder, 90'da ise bu kez sağ köşeden topu filelerle buluşturdu. Yine ceza sahası dışında topla buluşan Hollandalı yıldız, ölçtü, biçti füzesini yolladı ve Volkan'ı bir kez mağlup ederek skoru 2-0'a getirdi.

Fenebahçe'nin golü ise 90+5'te geldi. Soldan içeriye giren Hasan Ali, müsait durumdaki Alper Potuk'u gördü. Alper'in boş kaleye attığı gol maçın skorunu ilan etti: 2-1.