Yeni Galatasaray'ı seveceksiniz

İtalyan Teknik Direktör A'dan Z'ye önemli açıklamalar yaptı. Tecrübeli hoca, "Yeni G.Saray'ı seveceksiniz. 4. yıldız takmak için gerekeni yapacağız" dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2014 Güncelleme 23 Temmuz 2014, 01:21
Yeni Galatasaray’ı seveceksiniz

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Teknik Direktörü Prandelli Avusturya kampında A'dan Z'ye bir çok konuya değindi. İşte İtalyan hocanın çarpıcı açıklamaları: "Herkes takımın ofansif olmasını düşünebilir ama futbolda defans yapmak da var. Dengeyi kurmak lazım. Dengeyi kurduktan sonra da yeni Galatasaray'ı çok seveceksiniz. Maç boyunca forvetlerle oynayamayız. Maç boyunca defans da yapmamız gerekiyor. Modern futboldan bahsediyoruz. Benim için ofansif bir takım her zaman birlikte koşarak her zaman kazanma düşüncesi olması gerekir. Herkes çok istekli hiç kimse idmandan kaçmadı." "Sneijder bizim için çok karizmatik bir oyuncu. Onun satılıp satılmamasıyla ilgili sorulara cevap veremem. Gelecekle ilgili soruları yanıtlayamam. O şu an Galatasaray'ın futbolcusu. Ayrıca basında yer alan Pirlo ve Balotelli isimlerinde bir gerçekçilik bulunmuyor." "Buraya gelerek hayatımın en güzel seçimini yaptım. Taraftar olarak da iyi bir kulübü seçtim. Burayı bir risk olarak görmüyorum. Buraya çok istekli geldim."

YENİ SEZONDA KAPTANIMIZ SELÇUK İNAN

"Yeni sezonda Selçuk İnan'ı kaptan olarak seçtik. Kendisi çok pozitif bir oyuncu. Herkesi anlamaya çalışarak takımı yönetmeye çalışıyor. Sadece futbolcuları değil herkesi motive ediyor. Sneijder geldikten sonra da ikinci kaptanı belirleyeceğiz. Hakan Balta'yı da unutmamam gerekir. Bizim için o da bir seçenek olarak duruyor."

DAYANABİLEN VE KAZANABİLEN BİR EKİP

"Kampımız şu ana kadar iyi gidiyor. Herkes tarafından güzel bir çalışma oluyor. Dayanabilen ve kazanabilen bir takım kurmaya çalışıyoruz. Biz bu periyotta bazı değişiklikler yaptık. Hep birlikte bir karar aldık ve teknik açıdan yeni bir proje hazırladık. Sağ bek için farklı pozisyonları deniyoruz. İstanbul'da kalan bütün çocuklar çok iyi çalışıyorlar."

ROBERTO MANCINI İLE BİR GÖRÜŞME YAPTIK

"Galatasaray'a gelmeden önce Roberto Mancini ile bir görüşme gerçekleştirdim. Ancak Fatih Terim ile her hangi bir konuşma yapmadım. Belki ilerleyen dönemlerde kendisiyle konuşabiliriz. Ayrıca Mancini'yle de detaylı değil, genel konularda konuştuk. Herkesin bilgisi ayrıdır. Ayrı takımlardan geliyoruz. Eğer Galatasaray'ı daha iyi yerlere götürmek istiyorsak onların üzerinde çalışıyoruz."

SABRİ'YE KARŞI KÖTÜ DÜSÜNCEM YOK

G.Saray Teknik Direktörü Prandelli Sabri'nin kampa götürülmemesinin bütün kurumlarla alınan bir karar olduğunu söyledi. İtalyan hoca, "Bilgisi olan herkes karar verici birimdedir" ifadesini kullandı.

DEĞİŞİM ZAMANI GELDİ
Değişimlerin her zaman çok sert geldiğini vurgulayan Prandelli, "Ama kararları korkmadan almak gerekir. Kişisel olarak İstanbul'da kalan Sabri'ye ye da herhangi bir oyuncuya karşı kötü düşüncem yok. Ama değişim zamanı geldi" dedi.

G.Saray büyük bir KULÜP
Prandellı futbolun global olduğunu ifade ederek, "Ama buraya geldikten sonra çok büyük bir kulüple karşılaştım. Çünkü herkes kendi işini yapıyor. Galatasaray'daki organizasyon tek kelimeyle üst derecede. Bu da sevindirici" diye konuştu.

Transferler devam ediyor
Prandellı kendisinin transfer görüşmesi yapmadığını söyledi. İtalyan hoca, "Transferler devam ediyor ve ben görüşme yapmadım. Çünkü herkes kendi işini yapıyor. Bu nedenle sorun yok" dedi.

Savaş ÇORLU - Fotoğraflar: ERKAN KOYUNCU