Yeni dinamo Valon Behrami

Selçuk ve Melo'nun yanına mutlaka bir takviye yapılmasını isteyen Prandelli, Başkan Ünal Aysal'a Valon Behrami'nin ismini verdi Napoli formasını giyen Arnavut asıllı İsviçreli futbolcunun sağ bekte de görev yapması İtalyan hocanın tercih nedenlerinden birisi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2014 Güncelleme 23 Temmuz 2014, 00:42
Yeni dinamo Valon Behrami

İÇİNDEKİLER

Transferde temkinli ilerleyen Galatasaray'da gündeme yeni bir isim daha geldi... Sarı-Kırmızılılar'ın listesine aldığı yıldız, Napoli formasını giyen Valon Behrami... Alınan bilgilere göre sürekliği geçtiğimiz sezonun maç kasetlerini izleyen teknik direktör Cesare Prandelli orta alanda bir eksiklik olduğunu kanaat getirdi. İtalyan hoca, Başkan Ünal Aysal'la yaptığı görüşmede, savunma ve forvetten önce bu bölgeye takviye yapılmasını istedi ve Behrami'nin ismini verdi. İsviçre Milli Takımı'nın formasını giyen Arnavut asıllı futbolcu 2010 yılından bu yana Serie A'nın iddialı ekiplerinden Napoli'de forma giyiyor. Orta alanda savaşçı kimliği ile dikkatleri üzerine çeken Valon Behrami'nin savunmanın sağında da oynaması Prandelli için tercih nedeni oldu. Eğer 29 yaşındaki futbolcunun transferi gerçekleşirse 1 taşla 2 kuş vurulmuş olacak.

BORUSSIA DORTMUND'UN DA LİSTESİNDE


Galatasaray yönetimi, Behrami'nin menajeri ve Napoli ile temasa geçerken, kadrodaki yabancı futbolcu sayısının çokluğu sıkıntı yaratıyor. İtalyan kulübü ile 3 yıl daha sözleşmesi bulunan İsviçreli yıldızın bonservisinin 8 ile 10 milyon Euro arasında olduğu belirtiliyor. 2014 Dünya Kupası'nda başarılı bir performans sergileyen Behrami'nin ismi bir süredir Borussia Dortmund ile de anılıyordu.

GİTTİĞİ HER TAKIMDA BAŞARILI OLDU

2002 yılında Lugano formasıyla profesyonel kariyerine başlayan Valon Behrami 1 yıl sonra Genoa'nın yolunu tuttu. 2004'te Verona'ya kiralanan İsviçreli yıldız, başarılı futbolunun ardından Lazio'ya transfer oldu. 3 yıl Mavi-Beyazlı formayı terleten Behrami 2008'de ise West Ham'a transfer oldu. Premier Lig'te de istiklarlı performansını sürdüren tecrübeli futbolcu, 2011'de Fiorentina'ya geçmişti.

DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

2012 yılından bu yana Napoli formasını giyen Valon Behrami, Lazio'da oynadığı dönemde Galatasaray'ın gündemine gelmişti... Fakat Arnavut asıllı İsviçreli futbolcu tercihini Premier Lig ekiplerinden West Ham United'tan yana kullanmıştı.