El ele finale

2-0 geriye düşmesine rağmen yılmayan, umudunu kaybetmeyen Cimbom, Bursa'yı 5-2 ile elerken taraftarları da adeta mest etti. El ele veren futbolcular "İşte özlenen Galatasaray bu" dedirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2014 Güncelleme 17 Nisan 2014, 00:37
El ele finale

İÇİNDEKİLER

Önce Şampiyonlar Ligi, ardından da Süper Lig'e havlu atan Galatasaray, Bursaspor karşısında bir anda 2-0 geriye düşerek turu zora soktu. Ama Sarı-Kırmızılılar, inancını bir an olsun yitirmedi ve Sneijder'in 45. dakikada attığı golle müthiş bir geri dönüşün ateşi fitillendi. Sarı-Kırmızılı futbolcuların ortaya koydukları savaşçı ruh, son zamanlarda çok üzülen Galatasaraylı taraftarların gönlünü de almış oldu. Bu sezon deplasman maçlarındaki kötü performansı nedeniyle Süper Lig şampiyonluğundan olan Cimbom, 110 gün sonra dış sahada kazanarak Türkiye Kupası'nda adını finale yazdırmış oldu. Karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Mancini, "İlk yarı 2-0 geriye düşmemize rakipten daha iyiydik. Sneijder'in golüyle kendimize geldik ve ikinci yarı tabiri caizsce darmadağın eden bir Galatasaray vardı. 3 aydır deplasmanda galip gelemeyen Galatasaray'ın durumu çok enteresan. Futbol böyle bir oyun. Futbolculara verdiğim kağıtlar ise çok büyütülüyor. Oyuncu değişikliği sonrası futbocuların yerlerini belirleyen bir kağıt veriyorum o kadar..." diye konuştu.

KUPA CANAVARI ROBERTO MANCİNİ İŞBAŞINDA
Galatasaray'da şampiyonluğu kaçıran Mancini'nin ilginç kupa istatistiği göze çarpıyor. Mancini, bugüne kadar çalıştığı kulüplerde lig şampiyonluğundan önce, hep yerel elemeli kupalarda başarılı oldu. Mancini, Fiorentina, Lazio, Inter ve M.City'de göreve başlamasının ardından ilk olarak bu kupalara ulaştı. Mancini, G.Saray ile Türkiye Kupası'nı kazanıp bu istatistiğini sürdürmek istiyor

SUSKUNLAR COŞTU!
Galatasaray'da son haftalarda durgun olan Burak ile Selçuk dün gece attığı goller ve ortaya koydukları futbollarıyla eleştirilere yanıt verdi. Burak Yılmaz 1.5 aylık gol orucunu bozdu. Süper Lig'de 13 golü olan ve son olarak 8 Mart'ta Akhisar karşılaşmasında fileleri havalandıran yıldız futbolcu, Türkiye Kupası'nda bu sezon ilk golünü attı.

SELÇUK YİNE BURSA'YA ATTI
Selçuk ise penaltıdan skoru 2-2'ye getiren golü attı. Bu sezon 4'ü lig 4'ü kupada toplam 8 gol atan Selçuk, en son 25 Mart'ta Bursaspor ile oynanan kupanın ilk maçında gol atmıştı.

TİMSAH AVCISI WESLEY SNEİJDER
Süper Lig'de TT Arena'da oynanan maçta Bursa'ya 3 gol birden atan Sneijder, kupada da boş geçmedi. Hollandalı hem ilk maç hem de dünkü rövanşta birer gol atarken Şubat ayından bu yana Timsah'a 5 gol atmış oldu.

MELO YİNE DİLİNİ ÇIKARDI!
Fenerbahçe maçında Emre Belözoğlu'nun atılmasının ardından dilini çıkardığı için çok eleştirilen Melo, dün gece de aynı hareketi yaparak ezeli rakibine göndermede bulundu. 71. dakikada penaltıdan takımının 5. golünü atan Felipe Melo, gol sevincini yine aynı şekilde yaşadı.