Saray'ın Sultanı Avrupa'nın Aslanı

FIBA Avrupa Ligi finalinde farkı 21'e kadar çıkartan Galatasaray, son periyotta zorlansa da Avrupa'nın en büyük kupasının sahibi oldu. F.Bahçe ise üst üste 2. kez finalde kupayı kaybetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Nisan 2014 Güncelleme 14 Nisan 2014, 00:21
Saray’ın Sultanı Avrupa’nın Aslanı

İÇİNDEKİLER

Finalde Fenerbahçe'yi deviren Galatasaray Odeabank Avrupa'nın en büyüğü oldu. Maça iyi başlayan taraf Galatasaray oldu. ilk periyodu 26- 7 önde kapatırken rakibine potayı göstermedi... 2. periyotta Biba ve Esmeral'in sayıları ile Fenerbahçe farkı kapatmaya çalışsa da bu iki oyuncuya destek veren çıkmayınca Galatasaray devreye 42-29 galip girdi. Üçüncü çeyrek her iki takımın da üst üste top kayıplarıyla başladı. Skor bulmakta iki takım da zorlanırken Biba ve Angel'ın iki üçlüğüyle fark 7'ye kadar indi: (51-44). Galatasaray devreye son bölüme 53-44 önde girdi. 3. periyotta iyi savunma yapan F.Bahçe farkı 7'ye kadar indindi. 3. periyot 53-44 Sarı-Kırmızılı ekibin üstünlüğü ile bitti. Son çeyrekte nefes kesen bir mücadele vardı. Yorgunluğun da etkisiyle Galatasaray hücumda potaya bakamazken, Biba ve Esmeral'in basketleniyle Fenerbahçe farkı iki sayıya kadar indirdi. Ancak Cappie Pondexter'ın art arda hataları ve bu maçın sadece son 5 dakikasında forma giyen Şebnem Kimyacıoğlu'nun iki üçlüğüyle Galatasaray tekrar üstünlüğü ele aldı. Fenerbahçe ise hücumda ritim bulamanının sıkıntısını tekrar yaşamaya başladı.

GALATASARAY SON 3 DAKİKADA HATA YAPMADI
YAPILAN taktik faulleri de iyi değerlendiren Galatasaray Odebank, rakibine yaklaşma imkanı vermlediği gibi farkı tekrar çift hanelere çıkarttı ve maçtan 69-58 galip ayrılarak FIFA Avrupa Ligi şampiyonu oldu. Galatasaray tarihinde 1 kez final oynayıp bu kupanın sahibi olurken, Fenerbahçe 2. kez üst üste final oynamasına rağmen kupanın sahibi yine olamadı.