Aysal: Kadıköy'de galip geleceğiz

Galatasaray Kulüp Başkanı Ünal Aysal: Adnan Polat'ın teşvik primi ile ilgili bir günahı yok. Aysal, Fenerbahçe maçı ile ilgili olarak da konuştu.

Giriş Tarihi 08 Mart 2012, 00:00 Güncelleme 08 Mart 2012, 15:54
Aysal: Kadıköy’de galip geleceğiz

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Kulüp Başkanı Ünal Aysal, Adnan Polat'ın 2006 yılında Denizlispor'a teşvik primi verdiği yönündeki iddiaları yalanladı. Başkan Aysal, "Savcının yapmış olduğu araştırmalarda böyle bir durumun gerçek olmadığı tespit edilmiştir. Biz de gerekli araştırmalar yaptık. Eski başkanımızın böyle bir günahının olmadığı kanaatine vardık." dedi.

Aysal'ın KKTC'ye yaptığı ziyareti sırasında Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na yaptığı açıklamalarda, Galatasaray eski Kulüp Başkanı Adnan Polat'ın teşvik primi verdiği yönündeki iddialarına açıklık getirdi. Aysal, şu açıklamalara yer verdi:

"Teşvik primi verilmediği savcının kendi yaptığı açıklamalarla ve bundan evvelki beyanatlarda tevhit edilmiş durumda. Galatasaray bu işin bu yüzden dışındadır. Bir teşvik olayı olmadığı tespit edilmiştir. Eski başkanımız hakkında iddia edilen bu suçlama, muhasebemizde bir miktar rakamın bulunamamasından ibarettir. Ama bu teşvikle ilgili değildir. Yani bu para nereye verilmiştir. Acaba yanlış bir yere mi harcanmıştır. Galatasaray'ın işlerinde mi harcanmıştır. Buna dönük bir şeydir. Biz gerekli araştırmaları yaptık. Başkanımızın böyle bir hatasının böyle bir günahının olmadığı kanaatına vardık. Yazılı olarak da biz bunu teyit ettik. Bundan sonra da kendisinin arkasında olacağız."

TFF'DE, BAŞARILI OLAMAYACAĞIMIZ İÇİN GALATASARAY'DAN ADAY GÖSTERMEDİK


Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) bugünkü şartlarda Galatasaray'dan bir yöneticinin başarılı olamayacağını düşündükleri için TFF'ye bir aday gösterilmediğini ifade eden Başkan Aysal, "Bugünkü ortamdaki Futbol Federasyonu'nda Galatasaray'ın başarılı olması mümkün değildir. Biz Galatasaray'ın başarılı olmayacağını düşündüğümüz için böyle bir göreve talip olmadık." sözlerini aktardı.

Galatasara'ın ligde diğer takımlarla aralarındaki puan farkını koruyabileceklerini savunan Ünal Aysal, "Galatasaray şu anda bir standardı tutturdu. Tüm maçlarını o standartla oynuyor. Her maçına aynı özgüvenle çıkıyor. Eğer ilerde bir aksilik çıkmaz suni bir ortam yaratılmazsa, "ne demek istediğimi siz tahmin ediyorsunuz", Galatasaray'ın başarısız olacağı şeklinde bir şeyi şu anda düşünmek istemiyorum." diyerek Galatasaray'ın açık ara şampiyon olacağına kaydetti.

KADIKÖY'DE GALİP GELECEĞİZ

Galatasaray'ın son 10 yıldır Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy'de galip gelemediğinin bunun bir gelenek haline geldiğinin hatırlatılması üzerine Başkan Aysal, "Böyle bir gelenek yok. Tesadüfler var. Futbolda her netice biraz da tesadüftür. Bu tesadüf biraz da gelenek gibi gösteriliyor. Biz bunun bir gelenek olduğunu kabul etmiyoruz. Büyük bir ihtimalle bu maçta Kadıköy'den galibiyetle ayrılacağız." dedi.

Galatasaray Başkanı Aysal, "iade-i itibar kurulu"na Adnan Polat'ın neden tepki gösterdiğine de açıklık getirdi. ''Benimkisi iyi niyetli bir yaklaşım. Ama eski başkanımız karar onundur." diyen Aysal, "Böyle bir şeyi talep etmek veya etmemek onun kararıdır. Talep ederse gereği yapılır." şeklinde konuştu.

ÇOK CİDDİ ENDİŞELERİMİZ VAR

Son olarak TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in UEFA Başkanı Platini ile görüştüğünün hatırlatılması üzerine de Ünal Aysal, bu konudaki endişelerini aktardı. Ünal, Çok ciddi endişelerim var. Ben Türkiye'nin dışlanmasından son derece korkuyorum. Ülke olarak dışlanılmasından korkuyorum." diye konuştu.