Saviola&Gökdeniz

Benficalı yıldızın menajeri Forlan'da sorun çıkarsa Saviola gelir" dedi. Terim de eski öğrencisi Gökdeniz'i istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Haziran 2011 Güncelleme 20 Haziran 2011, 03:19
Saviola&Gökdeniz

İÇİNDEKİLER

Atletico Madrid'in yıldızları Forlan ve Reyes'in transferini bitirmek için büyük çaba harcayan Galatasaray yönetiminin gündemine bir anda Saviola ile birlikte Rubin Kazan'da oynayan Gökdeniz Karadeniz'de girdi. Portekiz basınına göre, menajer Alfredo Cabrera, forvet arayan Sarı-Kırmızılı kulübe Benfica formasını giyen Javier Saviola'yı önerdi.

ÇOK SICAK BAKIYOR
Cabrera'nın Galatasaray yönetimiyle yaptığı görüşmede Saviola'nın Benfica'dan ayrılmak istediğini ve Türkiye'de oynamaya çok sıcak baktığını söylediği öğrenildi. Fakat Sarı- Kırmızılılar bu sıralar Forlan'la yatıp Forlan'la kalkıyor. Sarı-Kırmızılılar, Forlan'ı ikna edememesi halinde ise alternatif isimlere yöneleceği belirtiliyor. Yönetim, Saviola için gelen sürpriz teklifi ise teknik direktör Fatih Terim'le görüştükten sonra kesin kararını verecek. Geçtiğimiz sezon Benfica formasıyla 47 maça çıkıp 14 gol atan Saviola için Terim'in olumlu yanıt verebileceği ifade ediliyor. River Plate'ten Barcelona'ya transfer olduğunda dünyanın en önemli yıldız adayları arasında gösterilen Saviola bir türlü beklenen çıkışı yakalayamamıştı. Bir dönem Real Madrid formasını da giyen 30 yaşındaki Arjantinli forvetin bonservisinin 7 milyon Euro olduğu da ifade ediliyor.

FATİH TERİM GÖKDENİZ'İ İSTEDİ
Bu arada Rusya Ligi'nde Rubin Kazan'da forma giyen milli futbolcu Gökdeniz Karadeniz'in de transfer listesine girdiği öğrenildi. Bir süredir Sarı-Kırmızılı takıma Gökdeniz'i transfer etmek isteyen Fatih Terim, Başkan Ünal Aysal'la bir görüşme yaparak bu isteğini iletti. Başarılı teknik adam Aysal'la yaptığı görüşmede, "Gökdeniz benim her zaman çok beğendiğim bir oyuncu. Milli Takım'da görev yaparken onu banko oynatırdım. Onun yeteneklerine güvenim tam. Galatasaray'a gelirse faydalı olur. Üstelik Türk olması bizim için bir avantaj. Bu sezon geniş bir kadro kurmak istiyoruz." dedi.

SÖZLEŞMESİ 6 AY SONRA BİTİYOR
Ünal Aysal'ın Fatih Terim'in bu isteğinden sonra yıldız oyuncu Gökdeniz Karadeniz için düğmeye bastığı öğrenildi. Milli oyuncunun kulübüyle olan sözleşmesi 1 Ocak 2012'de sona eriyor. Sarı- Kırmızılı yönetim bu nedenle Gökdeniz'e düşük bir bonservis bedeli ödeyerek transfer etmeyi planlıyor.

SAVİOLA BU SEZON 14 GOL ATTI
Geçtiğimiz sezon Benfica formasıyla 47 maça çıkıp 14 gol atan Saviola için Terim'in olumlu yanıt verebileceği ifade ediliyor. River Plate'ten Barcelona'ya transfer olduğunda dünyanın en önemli yıldız adayları arasında gösterilen Saviola bir türlü beklenen çıkışı yakalayamamıştı. Arjantinli forvetin bonservisi ise 7 milyon Euro.