Süper şampiyon

Tüm geliri Soma'ya bağışlanan dev final nefesleri kesti... Fenerbahçe çok üstün oynadığı, sayısız fırsatı harcadığı maçta 120 dakika boyunca golü bulamadı. Penaltılarda Kuyt, Raul Meireles ve Kadlec'le Muslera'yı mağlup eden Kanarya 3. kez Süper Kupa'nın sahibi oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ağustos 2014 Güncelleme 26 Ağustos 2014, 02:33
Süper şampiyon

İÇİNDEKİLER

Süper Kupa Fenerbahçe'nin... Sarı- Lacivertliler, Manisa'daki derbide Galatasaray'ı penaltılarla 3-2 yenerek kupayı kaldırdı. Derbinin ilk dakikasından itibaren Fenerbahçe oyunun kontrolünü ele aldı... Fakat ilk tehlike Galatasaray'dan geldi... 7. dakikada Yasin'in ceza sahası dışından şutunu Volkan güçlükle çeldi. 36. dakikada bu kez Olcan uzaklardan kaleyi yokladı, top direğin yarım metre yanından auta gitti. 41. dakikada Meireles'in korner atışında Mehmet Topal'ın kafa vuruşu Muslera'da kaldı. 42. dakikada Sow'un gelişine vuruşunda kaleci Muslera sol köşeye giden topu kontrol etti. Böylece ilk yarı 0-0 sona erdi. 54. dakikada Sow kafayı vurdu, top Muslera'da kaldı. 78. dakikada ceza sahası dışına seken topa Bekir çok iyi vurdu. Muslera aynı güzellikte kurtardı. 1 dakika sonra Emenike bomboş pozisyonda topu ıskaladı. Normal sürede gol gelmeyince maç uzatmalara kaldı... 85. dakikada Bruma'nın plasesi auta gitti. 87. dakikada maçın en net pozisyonunda Emenike vurdu, Muslera yine kurtardı. 100. dakikada Emenike indirdi, Alper kötü vurdu.

İşte Süper Kupa'dan en özel karelerİşte Süper Kupa'dan en özel kareler

G.SARAYLILAR AUTA ATTI, MUSLERA KURTARDI!
Uzatmalarda da gol gelmeyince maç penaltılara kaldı... İlk olarak topun gerisine geçen Olcan skoru 1-0 yaptı. Kuyt durumu 1-1 yaptı. Ardından Galatasaray'dan Selçuk ve Melo üst üste topu dışarı attı. Fakat Muslera, Caner ve M.Topuz'un vuruşlarını kurtardı. Galatasaray'da Yekta, Volkan'a takıldı, Meireles ise ağları buldu. Burak'ın golüne Kadlec yanıt verince zafer Fener'in oldu.

FENERBAHÇE RAKAMLARDA ASLAN'I EZDİ
İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe ilk resmi sınavından başarıyla çıktı... Galatasaray'a karşı çok üstün bir oyun sergileyen Sarı-Lacivertliler sayısız gol pozisyonu buldu. Fenerbahçe ezeli rakibine şutlarda 16'ya 5, gol pozisyonlarında 7'ye 2, kornerlerde 12'ye 3, topla oynamada ise 60'a 40 üstünlük kurmayı başardı.