Fener'i sorma kazanan Soma

F.Bahçe ikinci hazırlık maçında İngiltere 1. Lig takımlarından Sheffield United'a son dakikada yediği golle yenildi. Fener'in tek golünü Pierre Webo kaydetti. Sarı-Lacivertlilerin, Soma için tek yürek olması tüm Türkiye'nin gözlerini yaşarttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ağustos 2014 Güncelleme 01 Ağustos 2014, 00:49
Fener’i sorma kazanan Soma

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'in son şampiyonu Fenerbahçe, Soma için ter döktü... Hazırlıklarını İngiltere'de sürdüren sarı-lacivertliler, öne geçtiği maçta Sheffield United'a son dakika golüyle 2-1 mağlup oldu. Müsabaka dünyanın en eski stadı olarak bilinen Bramall Lane'de oynanırken Fenerbahçe maça istekli başlayan taraftı. Rakibe yaptığı presle üstünlüğü ele geçiren sarı-lacivertliler, 11. dakikada golü buldu. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de özellikle asistleriyle ön plana çıkan Caner Erkin, bu performasını hatırlatan bir orta çıkardı ve Pierre Webo ceza sahası içinde kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk 45 dakikası Fenerbahçe'nin tek gollü üstünlüğüyle sonlanırken 2. yarıya da etkili başlayan Kanarya oldu. Maçın son bölümlerine doğru Fenerbahçe yarı sahasında daha sık pas yapmaya başlayan Sheffield United oyunda dengeyi kurmayı başardı. Dakikalar 74'ü gösterirken ceza sahası içinde boş kalan Chris Porter rahat bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-1. Beraberlik sonrasında da ataklarına devam eden İngiliz ekibi, mücadelenin son dakikasında Neill Collins'in golüyle 2-1 öne geçti ve bu aynı zamanda maçın da skorunu tayin etti.

MADENCİLERİN TAKIMI SHEFFIELD UNITED
Bu sezon 125. yılını kutlayan İngiliz temsilcisi Sheffield United, İngiltere'de York Shire bölgesinin takımı ve bölgenin en önemli geçim kaynağı madencilik olarak biliniyor. Bu çerçevede iki kulüp arasında yapılan anlaşma gereği, karşılaşmadan elde edilen gelir Soma'ya bağışlanacak. Sheffield United, Türkiye'de İkinci Lig'e denk gelen Lig 1'de mücadele ediyor.

KOPENHAG'DA SEVİLLA İLE KARŞILAŞACAK
2014-2015 sezonunun hazırlıklarını sürdüren F.Bahçe, bu kapsamda oynadığı ilk ve tek hazırlık maçında İran takımı Sepahan'ı 1-0 yenmişti. İngiltere'den Danimarka'ya geçecek sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi'nin son şampiyonu İspanyol temsilci Sevilla ile yarın Kopenhag'daki Brondby Stadı'nda karşılaşacak. Gurbetçilerin bu maça da büyük ilgi göstereceği öğrenildi.

ÖZEL SOMA TİŞÖRTÜ
İngiltere'deki karşılaşmaya iki takım da özel Soma tişörtleriyle çıktı. Fenerbahçe ve Sheffield United takımı oyuncuları sahaya ısınmaya çıkarken bu tişörtleri giydi. Tribünlerdeki taraftarlar bu tişörtü gördükten sonra uzun süre alkışladı. Öte yandan karşılaşma oynanırken Fenerbahçeli taraftarların yaktığı meşale nedeniyle oyun kısa süre durdu. Sonrasında ise Japon hakem maçı devam ettirdi.

EMRE SAHAYA ÇİÇEK BIRAKTI
Fenerbahçe'de kaptan Emre Belözoğlu, geliri Soma'ya bağışlanan Sheffield United maçı öncesi elindeki çiçieği sahaya bıraktı ve hayatını kaybeden madencileri anmış oldu. Tecrübeli oyuncunun örnek hareketi sadece Türk taraftarlardan değil İngiliz taraftarlardan da büyük alkış aldı.

SAMBACI DİEGO'DAN FUTBOL RESİTALİ
Sarı-laciverti takımın yeni transferi Diego Ribas, Sheffield maçında sahanın en iyi isimlerindendi. Brezilyalı oyuncu maç boyunca yaptığı bilek hareketleri ve paslarıyla büyük alkış topladı. F.Bahçe taraftarları sosyal medyada yaptıkları yorumlarda tecrübeli oyuncunun gelecek sezon takıma büyük katkı sağlayacağını belirtti.