47. harika Caner

Geçen yıl Süper Ligi kasıp kavuran Caner Erkin, Goal Dergisi editörleri tarafından dünyanın en iyi 47. futbolcusu seçildi. 1. sırada Ronaldo var

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2014 Güncelleme 29 Temmuz 2014, 00:09
47. harika Caner

İÇİNDEKİLER

Goal editörleri tarafından geleneksel olarak her sene belirlenen dünyanın en iyi 50 futbolcusunun yer aldığı Goal 50 listesinde Türkiye'den sadece Caner Erkin 47. sırada kendisine yer buldu. 1. sırada ise Real Madrid'in Portekizli Cristiano Ronaldo yer aldı.

MESSI 3. OLABİLDİ
Goal 50'de Ronaldo'yu takip eden isim 'Uçan Hollandalı' Arjen Robben olurken, geçen yılın birincisi Arjantinli yıldız Lionel Messi, bu yıl üçüncü sırada yer buldu. Geçtiğimiz yıl Goal 50 listesine Galatasaray'ın golcüsü Burak Yılmaz 20. sıradan girmişti. Goal 50 listesinde şu an Galatasaray'da forma giyen Hollandalı orta saha oyuncusu Wesley Sneijder, 2010 yılında bu ödüle layık görülmüştü. Goal 50'yi daha önce üç kez Lionel Messi, iki kez Cristiano Ronaldo ve bir kez Wesley Sneijder kazandı. Ronaldo, bu sezonki parformansıyla bu rakamı 3'e çıkartmış oldu.

CANER SOL KANADIN TOZUNU ATTI
Caner Ersin geçtiğimiz sezon savunmanın solunda hiperaktif kararteri, asistleri ve golleri ile dikkat çekti ve şampiyonlukta büyük rol sahibi oldu. Futbol otoritelerine göre Süper Lig'in en değerli oyuncusu oldu.