Fener'in muradı Basel

Türkiye'nin gururu Fenerbahçe, UEFA'da finale adım adım yaklaşıyor... Bugünkü kura çekiminde rakiplerimiz Benfica, Chelsea ve Basel. Dileğimiz kurada hep şanslı olan Fener'in Murat Yakın'ın takımı Basel'i çekmesi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Nisan 2013 Güncelleme 12 Nisan 2013, 02:53
Fener’in muradı Basel

İÇİNDEKİLER

UEFA Avrupa Ligi'nde destan yazan temsilcimiz Fenerbahçe artık yarı finaldeki rakibini bekliyor. Gruptan çıktıktan sonra BATE, Viktoria Plzen ve Lazio'yu saf dışı bırakan Kanarya'nın Amsterdam'da oynanacak final için artık önünde sadece 180 dakika kaldı. Fenerbahçe'yi son 4'te güçlü takımlar bekliyor. Geçen sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea ile Portekiz'in Kartalları Benfica temsilcimizin zorlu rakipleri. Yarı finaldeki rakiplerimizden Basel ise diğerlerine göre zayıf halka durumunda. Dün gece UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan çeyrek final maçlarında alınan sonuçlar şöyle: Rubin Kazan-Chelsea: 3-2, Basel-Tottenham Hotspur: 6-3 (penaltılarla), Newcastle United-Benfica: 1-1.

BENFICA'DA OSCAR CARDOZO'YA DİKKAT ETMELİ
Portekiz Ligi'nde bitime 5 hafta kala Porto'nun 4 puan önünde lider durumda bulunan Benfica'yı teknik direktör Jorge Jesus çalıştırıyor. Portekiz ekibi bu kupada Bayer Leverkusen, Bordeaux ve Newcastle'ı saf dışı bıraktı. Takımın en golcü ismi ligde 16, kupada ise 5 maçta 4 gole imzasını atan golcü Oscar Cardozo.

SON AVRUPA ŞAMPİYONU ETİKETLİ DEV CHELSEA
Son Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Chelsea, İngiltere Ligi'nde 3. sırada. Takımı İspanyol zteknik adam Rafael Benitez çalıştırıyor. Şampiyonlar Ligi'nde grubunu üçüncü bitiren Chelsea, UEFA Avrupa Ligi'nde Sparta Prag, Steaua Bükreş ve Rubin Kazan'ı eledi. Chelsea, şüphesiz kupanın büyük favorisi.

BASEL'İN TEKNİK PATRONU ESKİ BİR FENERBAHÇELİ
Basel'in teknik direktörlüğünü Fenerbahçe forması giyen Murat Yakın yapıyor. Takımın başına geçmesiyle takımına büyük bir ivme yakalatan Yakınlı Basel'in Avrupa'da yarı finale kadar gelmesi büyük yankı uyandırdı. İsviçre takımı son olarak İngiliz Tottenham'ı penaltılarla eledi.