"15 Mayıs'ta Amsterdam'dayız"

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı: 15 Mayıs'ta Amsterdam'dayız. Finali oynayacağız.

Giriş Tarihi 12 Nisan 2013, 00:00 Güncelleme 12 Nisan 2013, 12:27
15 Mayıs’ta Amsterdam’dayız

İÇİNDEKİLER

Kiğılı, Lazio'yu eleyip tarihi bir başarıya imza attıklarına dikkati çekerek, "Türkiye ve Fenerbahçe için tarihi bir başarı yakaladık. Çünkü şimdiye kadar son 4'e kalan başka bir takım yok" diye konuştu.

UEFA Avrupa Ligi'nde finali de göreceklerine inandıklarını vurgulayan Kiğılı, "Fenerbahçe olarak aylar evvel zaten rotamızı çizmiştik. 15 Mayıs'ta Amsterdam'dayız. UEFA Avrupa Ligi'nde finali oynayacağız" dedi.

Abdullah Kiğılı, yarı finale kalan takımların güçlü olduğunu belirterek, ''Bundan sonra rakibin kim olacağının önemi yok. Kim gelirse gelsin artık hiç fark etmez'' diye konuştu.

Fenerbahçe'nin geçen sezon yaşadığı ''3 Temmuz'' sürecinin hemen ardından bu sezon Avrupa'da yarı finale kadar gelmesinin kulübün büyüklüğünü gösterdiğini ifade eden Kiğılı, yaşanan süreçten sonra bu duruma gelmenin hiç kolay olmadığını dile getirdi. Kiğılı, "Kolay bir iş değil. 3 Temmuz sürecinden bugünlere kadar olan dönemi anlatsam, 500 sayfalık bir kitap yazarım. Nereden nereye geldik, ama işte bu büyük kulüp olmanın büyüklüğüdür" dedi.

Abdullah Kiğılı, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda yoluna devam ettiğini belirterek, "Yolumuz final, 3 kulvarda da devam ediyoruz. Önümüzdeki hafta çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası maçı oynayacağız. Her 3 günde bir maç yapıyoruz. Tabi kolay bir iş değil. Devre arası yapmış olduğumuz transferlerle kadroyu iyi bir hale getirdik. Yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.
Kiğılı, son dönemde performansıyla dikkati çeken genç oyuncu Salih Uçan'dan beklentilerinin yüksek olduğunu ifade ederek, "Türk futbolu önemli bir oyuncu kazanıyor. Salih'ten daha çok şeyler bekliyoruz" dedi.