Kocaman bir hikaye!

Bucaspor Marmaris'in ikizleri Çağan ve Çağatay'ı izlerken, Salih'i keşfetti. Kıvırcık Buca'da kendini gösterdi. Yıldızı parlayınca Rubin Kazan, G.Saray, Beşiktaş sıraya girdi. Hepsi Buca'nın istediği parayı çok buldu... Hatta G.Saray "18'lik çocuğa 2 milyon Euro verilmez" dedi... Kocaman onu çok istedi. Fenerbahçe işi bitirdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Nisan 2013 Güncelleme 09 Nisan 2013, 03:03
Kocaman bir hikaye!

İÇİNDEKİLER

Salih Uçan... Fenerbahçe'nin yeni yıldızı... Tam bir futbol sihirbazı... Sahalardaki yolu belli ancak kaderinin yolu, tam bir ibret hikayesi! Salih, futbola, doğup büyüdüğü Marmaris'te başladı. Bucaspor Futbol Akademisi kurucusu Seyit Mehmet Özkan'ın çabalarıyla, Bucaspor'a kazandırıldı. Önce ailesinden uzak Bucaspor tesislerinde kaldı, sonra bir yöneticinin evinde... Ardından Buca'da parladı... Rubin Kazan, Galatasaray, Beşiktaş, Eskişehir, Kayseri ve tabii Fenerbahçe peşinden koştu. Buca, Salih için 1.5 milyon Euro istedi! Diğer kulüpler "18'lik çocuğa bu para çok" dedi. Fener ise Aykut Kocaman'ın isteğiyle yeşil sahalara yeni bir yıldız ekledi... İsterseniz o müthiş hikayeyi Seyit Mehmet Özkan'ın ağzından dinleyelim: 2007 yılıydı… Marmaris'teki 13 yaşaltı şampiyonasını izliyordum. Marmaris İzmirgücü maçında iki ikizi çok beğenmiştim. Adları Çağatay ve Çağan'dı. Kafamda kalmışlardı. 2008'de Uşak'taki şampiyonaya Zafer Bilgetay'ı gönderdim onlara "İkizlere bir bak" dedim. Bilgetay, ikizler için gitti, Salih Uçan'ı beğendi...

İKİZLERE NİYET KIVIRCIK SALİH'E KISMET!
Bizimkiler turnuvadan başarıyla dönüyorlar... İkizleri soruyorum. Zafer hocamız diyor ki "İkizler coşkulu, canlı olabilirler.. Ama sen orta sahada oynayan kıvırcığı kaçırma… Gelecek onda, ismi Salih..." 2 ay sonra biz 3 oyuncuyu da 90.000 TL'ye aldık. Marmarisli 2 aile ile tanışıyoruz. İkizler'in ailesi İzmir'e taşınıyor. Kirayı üstleniyoruz. Salih'in babası Durmuş Bey, halim selim sakin biri...

BUCA YÖNETİCİSİ DİZDAR EVİNDE BÜYÜTTÜ!
Annenin yüzünde hep gülümseme var... Durmuş Bey Orman İşletmeleri'nde görevli... Emekliliğine 3 yıl var... İnşallah emekli olunca taşınırız, diyor... Böylece Salih, yeni biten lojmanın ilk sporcularından oluyor... Daha sonra yöneticimiz Murat Dizdar, alıp evlerine götürüyor... Murat'ın annesi ve babasının Salih üzerinde emekleri çok değil, pek çoktur... Sonra Salih, Buca'da parladı...

DÜRÜST: 18'LİK ÇOCUĞA 2 MİLYON EURO ÇOK!

Salih'in F.Bahçe'ye gidişi de çok ilginç oldu. 6 takım istedi onu... İlk alıcı Rubin Kazan'dı. 2 milyon Euro istedik. İkinci alıcı Kayseri… Süleyman Hurma 1 milyondan fazla veremem, dedi. Zamana bıraktık! Üçüncü alıcı Eskişehir.. Yarısını bile zor veririz dediler. Dördüncü ise Galatasaray… Ali Bey fiyatı duyunca, büyük bir nezaketle, "Biz 18 yaşındaki bir çocuğa bu parayı veremeyiz… Veren varsa satın" dedi.

AİLESİ KAZAN'IN YERİNİ HARİTADA ZOR BULDU
Beşinci alıcı Fener'di. Biz alıcıyız dediler. 2 milyon Euro istedik. Aykut hoca Salih'in kasetlerini istedi. Son alıcı ise Beşiktaş'tı. Onlara da para çok geldi. Az kalsın Kazan'a gitmek üzereydi. Babası Durmuş Bey, "Annesiyle harita yerini zor bulduk. 18 yaşındaki çocuk Orta Asya'ya gider mi" dedi. Ben de Batur Altıparmak ve Ömer Uzun'u arayıp Fener alsın dedim. 1 milyon 550 bin Euro'ya iş bitti ve Salih bugünlere geldi.

HAYIRLI EVLAT
Salih Uçan geçtiğimiz ocak ayşında Marmaris'te yaşayan anne babası için yine burada dublex bir ev satın almıştı. Genç Salih'in, kendisinin yetişmesinde çok büyük emekleri olan ailesine karşı böyle bir davranışta bulunması onun na kadar hayırlı bir evlat olduğunun da kanıtı oldu. Salih'in babası Durmuş Uçan, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'ne memur olarak çalışmış ve emekli olmuştu.

EN KARLI YATIRIM SALİH UÇAN
Salih Uçan'ın bonservisine 1.5 milyon Euro veren F.Bahçe, 4 yılda bu futbolcuya 2 milyon TL verecek. Fakat bu raram yıllık 1 milyon TL olarak revize edilecek. Tablodaki rakamlara bonservis ücreti ve futbolcuların alacağı dahildir.

BİRAZ DAHA GÜÇLENİRSE TUTULAMAZ
Müthiş bir zeka ve futbol tekniğine sahip olan Salih Uçan, ikili mücadelelerde de çok etkili. Futbol otoriteleri fiziksel olarak kendisini daha da geliştirmesi halinde orta sahada durdurulması çok zor bir futbolcu olacağı görüşünde. Salih Uçan, istatistiklerde yüksek koşu mesafesine de sahip.

ÖZEL HAYATI SÜREKLİ KONTROL ALTINDA
19 yaşındaki genç futbolcunun ani yükselişi hem yönetimi hem de teknik patron Aykut Kocaman'ı tedbire sevketti. Salih'in gece çıkmaları ve özel hayatı konusunda teknik direktör Aykut Kocaman özel olarak ilgilenecek. Kocaman, Salih'i sürekli kontrol altında tutucak. Salih'in Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce bir kız arkadaşının olduğu da öğrenildi.

KOCAMAN'DAN ARABA JESTİ
Salih Uçan'n ayağı yerden kesiliyor. İdmanlara takım arkadaşlarının arabası ile gelen Salih için Aykut Kocaman sponsor firmadan Audi A6 siparişinde bulundu. Otomobil Lazio maçı sonrası Salih'e teslim edilecek. Ayrıca 500 bin TL alan Salih'in ücreti 1 milyon TL'ye çıkartılıcak. Salih'in sözleşmesi 2017 haziran ayına kadar.

SALiH ALEX'TEN BiR GOMLEK ÜSTÜN
Salih'in Buca'daki hocası Sait Karafırtınalar, TAKVİM için konuştu. Genç hoca, "O, Alex'ten bir gömlek daha üstün. Arda gibi zeki" dedi

Salih'in Bucaspor'daki hocası Sait Karafırtınalar TAKVİM'e konuştu. Karafırtınalar, "Salih Alex'ten bir gömlek daha üstün. Çünkü Alex 10 numara oynayan bir futbolcu. Salih 6 numara'da oynuyor. Yani biraz daha geride. Türk futbolu 10-15 yıllık orta saha oyuncusunu buldu" dedi. Salih'in Egeli oluşu nedeniyle çok rahat bir kişiliğe sahip olduğunu belirten Karafırtınalar, "Arda gibi çok zekidir. İnce bir zekaya sahiptir" ifadesini kullandı.

KİŞİLİK OLARAK 10 NUMARA
SAİT Karafırtınalar Salih'in entellektüel bir kişiliği olduğunu ve sosyal hayatının da renkli olduğunu söyledi. Karafırtınalar, "Ama ön önemlisi kişilik olarak da 10 numaradır. Bu hepsinden daha önemlidir" dedi.

TWİTTER NOTLARI
* Benim 19 yaşında kardeşim var. Bakkala ekmek almaya gidemiyor. Kendisine Salih'i örnek al dedim.. Bakıp göreceğiz.
* F.Bahçe'nin Mesut'a gıpta ile bakmasına gerek yok. Çünkü elinde Salih Uçan var. 2 sene sonra fazlasını yapar.
* Salih Antalya maçında büyük haksızlık yaptı. Attığı 2. gol jeneriklikti. Peki kaleci o jenerikte olmak ister miydi acaba...
* Her işte bir hayır vardır. Belhanda transfer edilseydi Salih şu şansı bulabilecek miydi. İyi ki Belhanda transferi olmamış.
* Yönetimin yaptığı en büyük yatırım. 1.5 milyona aldılar. 3 sene sonra Chelsea, M.United ona 30 milyon Euro verecek.
* Salih Uçan Fener'i UEFA şampiyonu bile yapabilir. Hız, çabukluk, teknik, koşu mesafesi. Zayıf gibi ama gücü de yerinde.


TUNÇ ÖZGEN