Emlak şoku!

Emlak değerleri güncellendi, bazı yerlerdeki büyük artışlar şok etti. Beşiktaş Belediyesi yüzde 400’e varan artış yapınca, vatandaş isyan bayrağını açtı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Temmuz 2017 Güncelleme 21 Temmuz 2017, 01:54
Emlak şoku!

İÇİNDEKİLER

Arazi ve gayrimenkullerin değerleri 4 yıl aradan sonra yeniden güncellendi. Kimi yerlerde yüzde 400'e yakın artışlar nedeniyle emlak vergisinde de büyük artışlar oldu. İtiraz etmeyenler, 2018 emlak vergisini bu değerlere göre ödeyecek. Emlak Vergisi her yıl 'yeniden değerleme oranın yarısı' kadar artıyor. Ancak emlak değeri 4 yılda bir belirleniyor ve emlak vergisi de bu 'güncel değer' üzerinden veriliyor. 2014-2015-2016 ve 2017 yılı emlak vergileri için baz teşkil eden emlak değerleri 2013 yılında belirlenmişti. istifa ettiler Şimdi 2018-2019-2020 ve 2021 yılı için baz teşkil edecek emlak değerleri Takdir Komisyonları tarafından belirlendi. Ancak kimi yerlerde yüzde 400'e varan artışlar oldu. İstanbul'da Beşiktaş Belediyesi'nin belirlediği değerlere muhtarlar isyan etti. Emlak değerlerinde yüzde 400'lere varan artışlar görüldü. Kuruçeşme, Konaklar, Mecidiye, Nispetiye, Ulus, Levazım, Akatlar, Dikilitaş ve Vişnezade muhtarları, belediyenin tutumuna itiraz edip Beşiktaş Muhtarlar Derneği'nden istifa etti. Beşiktaş Belediyesi'nin emlak değer tespit komisyonunda da bulunan 9 mahalle muhtarı, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetleri ilgililere iletti. Ancak sonuç alamayınca istifa yolunu seçti. Vatandaşlar da olumsuz cevap verilmesi üzerine soluğu adliyelerle aldı.

MUHTARLAR TEPKİLİ
Nispetiye Mahalle Muhtarı Ayşe Şirinler, "Artışlar anormal. Mahallemizde oturan vatandaşlar babadan, dededen kalma binalarda oturuyor. Çoğu emekli olan vatandaşlar bu paraları ödeyemiyor. Bu artışa bizim şerh koymamız gerekiyordu ve bunu yaptık. Artışlar hakkaniyetli ve ölçülü olmalı" dedi. Artışa tepki gösterip istifa edenlerden Akatlar Mahalle Muhtarı Tayfun Kirmanlı da "Herkesin canı yandı" diye konuştu.

Erhan ÖZTÜRK