Herkes ona baktı

Otomobil dünyası İstanbul'da şova başladı. 500 modelin yer aldığı İstanbul Autoshow'da, herkes 10 milyon liralık Bugatti'yi inceledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Kasım 2012 Güncelleme 02 Kasım 2012, 00:00
Herkes ona baktı

İÇİNDEKİLER

Ülkemizde 2 yılda bir yapılan ve bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbul Autoshow 2012 Fuarı, dün kapılarını VIP ziyaretçileri ve basın için açtı. TÜYAP'taki fuar, bugün tüm ziyaretçilere açılacak ve 11 Kasım'a kadar devam edecek. Fuarda, 45 marka 500'e yakın modelini sergileyecek. Markaların en yeni modellerinin yer aldığı fuarda, en çok ilgiyi 4.3 milyon euroluk (10 milyon lira) fiyatıyla dünyanın en pahalı otomobili olan Bugatti Veyron gördü. Autoshow'da markaların yaklaşık 45 milyon dolar harcayacağı tahmin ediliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı açılışta konuşan Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Mustafa Bayraktar, TAKVİM Gazetesi'nin de içinde bulunduğu Turkuvaz Medya Grubu'nun sosyal sorumluluk projesi olan hurda teşviğiyle ilgili çağrıda bulunarak, Maliye'nin 1 milyar liranın üzerinde ek gelir elde etmesinin mümkün olduğunu ifade etti. Bayraktar, "Bu yolla senede ortalama 100 bin civarı aracın trafikten çekilip yenileriyle değiştirilebileceği sonucuna vardık" dedi. Autoshow, hafta içi 12.00-21.00, hafta sonu 11.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. İstanbul Autoshow 2012 Fuarı'nın ücretleri hafta içi 10 lira, hafta sonu 15 lira olacak. Fuar, kadınlara ve öğrencilere hafta içi ücretsiz olacak.



15 DAKİKADA 100 BİN $
Autoshow'da 15 dakikalığına tüm gözler ünlü futbolcu Christiano Ronaldo'nun sevgilisi top model Irina Shayk'a çevrildi. Kia standında Genel Müdür Bora Koçak ile birlikte Pro-Ceed modelinin tanıtımı yapan ünlü model, 100 bin dolar ücret aldı. Basın toplantısında TAKVİM'in sorularını cevaplandıran Irina Shayk, "Türkiye'yi çok beğeniyorum, her şey harika. Sadece iş için değil, tatil için de gelmek istiyorum. Ben bir Rus'um ve vizenin olmaması büyük bir şans" dedi. Türk erkeklerini çok çekici bulduğunu söyleyen Shayk, "Erkek güçlü, dinamik ve enerjik olmalıdır. Türkler'de tüm bu özellikler var. Dünyanın tüm kadınlarını etkileyebilirler" dedi. Türkiye'de herhangi bir takım bilip bilmediği sorulan Shayk, "Bilmiyorum ama davet edilirsem bir maç izlemeye gelirim" diye konuştu.

1 EUROYA 100 KM
Fuarın dikkat çeken araçlarından birisi de Opel'in elektrikli şehir otomobili oldu. 100 kilometrelik mesafeyi 1 euroluk yakıtla kat eden otomobil, gelecekte yollarda çokça görülecek.

CİMBOMLULAR FUARDA
İstanbul Autoshow'da Galatasaray rüzgarı esti. Sarı kırmızı takımın Başkanı Ünal Aysal, hocası Fatih Terim ve futbolcu Elmander standları ziyaret ederek, otomobilleri inceledi. Elmander, Volvo standında otomobilleri inceleyerek poz verirken; Ünal Aysal ve Fatih Terim ise Skoda standında yetkililerden bilgi aldı.

GELECEĞİN OTOMOBİLİ
BMW yeni consept aracı i8 modelini İstanbul'da görücüye çıkardı. Otomobil, gerek çizgileri gerek motoruyla gelecek için hazırlandı.

FORD ABD YOLCUSU
Fuarda yeni Mondeo ve Fiesta modellerini de tanıtan Ford Otosan, Transit Tourne Custom ve Courrier modellerini ABD'ye ihraç etmeye hazırlanıyor.

ÇIKARMA YAPTI
Hyundaı, consept modeli İoning otomobili Cenevre'den sonra ilk kez İstanbul'da tanıttı. Firma, fuarda tüm modellerini sergiliyor.

RENAULT'DAN İLK KEZ
Renault'nun Bursa fabrikalarında üretilen ve yenilenen Fluence modeli ile Romanya'da üretimine başlanacak tamamen yeni Symbol, İstanbul Autoshow'da dünyaya tanıtıldı.

EN HAFİF LÜKS
Alfa Romeo, yeni modeli 4C GTA otomobili İstanbul'da sergiliyor. Otomobil, 850 kilogramdan hafif yapısı ve süper kompakt coupe konseptiyle boy gösteriyor.