Güzel ve zengin

Bazıları doğuştan şanslı bazıları ise sıfırdan yükselerek zengin oldu. Servetleriyle konuşturan milyarder kraliçelerin ortak özellikleri ise güzellikleri. İşte mankenlere taş çıkartan milyarder kraliçeler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2017 Güncelleme 26 Eylül 2017, 02:01
Güzel ve zengin

İÇİNDEKİLER

Kimi babadan kimi kendi çabalarıyla milyarder olan kadınlar, servetleriyle konuşturduğu kadar güzellikleriyle de dikkat çekiyor. Mankenlere taş çıkartan milyarder kraliçeler, iş hayatında da söz sahibi olmak için boş durmuyor. Gerek babalarının şirketlerinde sorumluluk alarak gerek kendi firmalarında daha çok başarı için çalışıyor. Sosyal sorumluluk projelerinde de sık sık boy göstererek yardımsever olduklarını gözler önüne seriyorlar. İşte dünyanın en güzel ve en zengin bazı kadınları:

Yang Huiyan/ 16.4 milyar dolar: Babası Yang Guoqiang'ın 1992 yılında kurduğu müteahhitlik firması Country Gardens'da yüzde 70 hisseye sahip. Şirketin de Başkan Yardımcısı.
Georgina Bloomberg/ 11.5 milyar dolar: ABD'li siyasetçi ve işadamı Michael Bloomberg'in kızı. Birçok yaşıtının aksine, parasını insani derneklere harcıyor.

Amanda Hearst/ 9 milyar dolar: Medya patronu William Randolph Hearst'ün ikinci kuşak torunu. Aynı zamanda aktivist, model ve editör. Ailesinin şirketinden bağımsız bir hayat yaşıyor.


Tamara Ecclestone/ 3.6 milyar dolar: Formula 1 Başkanı Bernie Ecclestone'un kızı.


Dylan Lauren 4.7 milyar dolar: Ünlü moda tasarımcısı Ralph Lauren'in kızı. New York'ta açtığı ve dünyanın en büyük şeker dükkanı olan Dylan's Candy Bar mağazasıyla kendi alanında başarıya ulaştı.



Laurene Powell Jobs 20.4 milyar dolar: Apple şirketinin kurucularından Steve Jobs'un eşi, dünyanın da en zengin 40'ıncı insanı. 53 yaşındaki Jobs, sosyal yardım faaliyetleri yürüten kurumlar kurdu. Apple'daki 0.7'lik hissesinin yanı sıra, Disney'de de yüzde 4'lük hissesi bulunuyor.



AerIn Lauder 1 milyar dolar: Ünlü kozmetik markası Estee Lauder'ın kurucusunun torunu. Aerin Lauder, iş dünyasındaki başarısıyla olduğu kadar, güzelliğiyle de adından söz ettiriyor.



Anna Anisimova 3.4 milyar: Madencilik kralı Vasily Anisimov'un kızı. Rusya'nın Paris Hilton'ı olarak tanınıyor. ABD'de yaşıyor.



Holly Branson 4 milyar dolar: Milyarder işadamı Richard Branson'ın kızı. Holly Branson, 400'den fazla şirketin hissedarı olarak büyük bir servete sahip. Tıp okuyan Branson, daha sonra babasının sahibi olduğu Virgin Group'ta iş hayatına atıldı.

Özlem KAMER TERCANLI