Enerjide dev işbirliği

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2017 Güncelleme 26 Eylül 2017, 02:23
Enerjide dev işbirliği

İÇİNDEKİLER

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Nadezdha Neynsky, Türkiye ile ülkesinin enerji işbirliğinde hedeflerini büyüttüğüne işaret ederek, "Güney Gaz Koridoru'nun bir parçası olan ve Bulgartransgaz ile BOTAŞ'ın iletim sistemlerini birbirine bağlamayı hedefleyen doğalgaz ağı projesi, hem Bulgaristan hem de güneydoğu Avrupa ülkeleri için çok önemli" dedi.

İKİLİ GÖRÜŞMELER
Balkan doğalgaz merkezi projesi kapsamında, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) yanı sıra Türk Akımı da dahil olmak üzere, tüm kaynakların giriş ve çıkış noktaları değerlendirilecek" diyen Neynsky, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve beraberindeki heyetin, bu ayın başlarında Sofya'daki temasları çerçevesinde, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da derinleşmesinin gündeme geldiğini söyledi. Görüşmelerde özellikle doğalgaz ve elektrik sektörlerindeki mevcut işbirliğinin yoğunlaştırılması konusunda anlaşmaya varıldığını belirten Neynsky, "Doğalgaz operatörü Bulgartransgaz ile BOTAŞ ve ayrıca elektrik operatörleri ESO ile TEİAŞ en yakın zamanda ikili görüşmeler yapacak" diye konuştu.


Enerji Bakanı Berat Albayrak, bu ayın başında Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve mevkidaşı Temenuzkha Petkova ile bir araya gelmişti.