Çifte müjde

Hükümet’ten milyonlara çifte bayram müjdesi geldi. 2.5 gün idari izinle bayram tatili 10 güne uzatıldı. 2 milyon 23 bin memur emeklisine de maaşları erken ödenecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ağustos 2017 Güncelleme 16 Ağustos 2017, 00:00
Çifte müjde

İÇİNDEKİLER

Milyonlara çifte bayram müjdesi geldi. Bakanlar Kurulu'ndan hem bayram tatiline uzatma hem de emeklilere erken maaş ödeme kararı çıktı. Toplantı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, şu mesajları verdi:

● Bakanlar Kurulumuz, aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla 28-29 Ağustos'un tam gün, 31 Ağustos'un yarın gün idari izin sayılmasına karar vermiştir.
● Emekli Sandığı kapsamında, emekli dul ve yetim aylığı, şehit yakını ve gazi maaşı alanlara da maaşları erken ödenecek. Bu kapsamda, maaş ödemesi 1-2-3 Eylül'e denk gelenler, 28 Ağustos'ta; 4-5 Eylül'e denk gelenler 29 Ağustos'ta maaşlarını alacak. Böylece 2 milyon 23 bin 871 emeklimiz bayramdan önce maaşlarını alma imkanı bulacak.
● Ayrıca işsizlik ödeneği, kısa çalışma ödeneği, ücret garanti fonu, yarım çalışma ödeneği, iş kaybı tazminatı ödemeleri de her ayın son günü ödenmektedir. Bu ödemeler de 25 Ağustos Cuma gününden itibaren yapılacaktır. Vatandaşlarımız PTT şubelerinden ödemelerini alabilir.

YOLLAR ÜCRETSİZ OLACAK
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bayram tatilinde köprü ve yolların da ücretsiz olacağını açıkladı. Bozdağ, "Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen köprü ve otoyollarda 30 Ağustos'tan başlamak üzere, 5 Ağustos Salı saat 07.00'ye kadar ücret alınmayacaktır" dedi.