Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ETBİR) Derneği Başkanı
Ahmet Yücesan, Kurban Bayramı'na kısa süre kaldığını ve kırmızı et fiyatlarının düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, bu yılki kurbanlık fiyatlarında ciddi artış beklemediklerini ve üreticinin elinde yeterli stok olduğunu söyledi. Ramazan'da yükselen toptan kırmızı et fiyatlarının, Temmuz'dan itibaren kilogramda 3 ila 5 lira civarında düştüğünü belirten
Yücesan, düşüşün Eylül'e kadar sürmesini beklediklerini, bu yüzden yaklaşan bayram öncesi kurbanlık fiyatlarında önemli artış öngörmediklerini ifade etti. İzmir Kasaplar Odası Başkanı
Ceyhan Yücelmiş de "Canlı hayvan kilogram fiyatının
31-32 lira civarında oluşacağını tahmin ediyorum. Geçen sene bu 29-30 lira civarındaydı" dedi.