En havalı konfor

Zenginlerin kullandığı uçaklar adeta birer uçan malikane gibi. İçinde araba garajından toplantı salonlarına kadar her türlü imkan bulunuyor. Uçak fiyatları ise 500 milyon dolara kadar çıkabiliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2017 Güncelleme 23 Temmuz 2017, 00:34
En havalı konfor

İÇİNDEKİLER

Zenginler karada yaşadıkları lüksü havaya da taşıyor. Biryerden biryere giderken kullandıkları uçaklarda her türlü konforu bulunduruyor. Adeta birer uçan malikane olan uçaklarda otomobiller için garajdan yüzme havuzuna, altından yapılmış banyolardan lüks yatak odalarına kadar herşey mevcut. Uçakları istedikleri gibi döşeten zenginler bunun için kesenin de ağzını açıyor. Lüks uçaklarda fiyatlar ise içine yapılan değişikliklere göre farklılık gösteriyor. En pahalı uçak ise A380 Custom. İçindeki süper lüks imkanlarla bu uçağın fiyatı 500 milyon doları buluyor. Türk parasıyla ise 1 milyar 750 milyon lira.



DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ
Airbus A380 Custom dünyanın en büyük hava aracı olarak da biliniyor. Fiyatı 500 milyon dolar olan uçağın içinde iki araba garajı, birden fazla yatak odası, banyolu bir oda ve sağlıklı yaşam alanı gibi imkanlar var. Zenginler seyahat sırasında hem özel hayatındaki konforu yaşıyor hem de toplantılarını ve iş görüşmelerini uçakta gerçekleştiriyor.



TEKNOLOJİ HARİKASI
Boeıng 747-8 VIP uçağı 153 milyon dolar değerinde. "Dreamliner" olarak da adlandırılan uçak Hong Kong'lu milyarder Joseph Lau'ya ait. Uçak son teknoloji ve tasarımlarla imal edildi.




RUS İŞADAMI KULLANIYOR
Airbus A340-300 Custom uçağı Rus işadamı Alisher Usmanov'a ait. Lüks uçak işadamının istekleri doğrultusunda yeniden dizayn edilmiş durumda. Uçağın orijinal hali 238 milyon dolar değerinde, Alisher Usmanov uçağı lüks iç dekorasyon ve teknoloji ile donatınca fiyatı 350 milyon dolara kadar çıkıyor. Süper jet, 375 yolcu taşıma kapasitesine sahip ve 14.484 kilometre menzil yol gidebiliyor.



ALTIN DAN BANYO
Boeing 747-430 Custom uçağının orijinal değeri 100 milyon dolar. Fakat uçağın sahibi olan Brunei Sultanı Hasan El Bulkiye uçağın bazı bölümlerinde altın kullandığı için 130 milyon dolar daha harcadı. Böylece değeri 230 milyon dolara çıktı. Oturma odası, yatak odası ve banyonun tamamı altın ve Lalique kristalinden dekore edildi.




İÇİNDE TAHT VAR
Boeıng 747-400 Custom uçağı ise 220 milyon dolar değerinde. Uçağın özel olarak üretilmiş hali Suudi Arabistan Prensi El-Velid bin Talal'a ait. Prens,uçağa iki lüks yatak odası, 14 kişilik yemek masası, ve uçağın ortasına yüzde yüz altından yapılmış bir taht ekleterek yeniden dizayn ettirdi.