Bayram zehir oldu

İnternetten ‘ucuz’ diyerek otel rezervasyonu yaptıran 50 aile Marmaris’te ortada kaldı. Otelin aynı odayı yüzlerce kişiye sattığı anlaşıldı. Uzmanlar uyardı: Bilmediğiniz sitelere girip para kaptırmayın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Haziran 2017 Güncelleme 25 Haziran 2017, 01:54
Bayram zehir oldu

İÇİNDEKİLER

Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için günler önceden Marmaris İçmeler Mahallesi'ndeki 4 yıldızlı Royal adlı otele internet üzerinden rezervasyon yaptıran yüzlerce kişi ortada kaldı. Her şey dahil, kişi başı 95 lira ödeyip rezervasyon yaptırarak İstanbul, İzmir, Ankara, Samsun, Ordu ve Diyarbakır gibi çeşitli illerden tatile gelen 50 aile perişan oldu. Odaların birden fazla kişiye satılması nedeniyle mağdur olan tatilciler, bavullarıyla otel lobisi ve bahçesinde, çaresiz şekilde beklemeye başladı.

VURGUN ÇOK BÜYÜK
Yaşananları haber alarak otele gelen Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Müdürü Cahit Sarıbey, mağdur tatilciler ile görüştü. Yapılan görüşmelerde bir odanın 10 kişiye bile satıldığı, bayram süresince otel için yaklaşık 2 bin kişinin parasını ödeyerek rezervasyon yaptırdığı belirlendi. Sarıbey, "Anılan otel GETOB üyesi değil. Kişi başı her 95 lira peşin ödemeli satış yapılmış. Meblağ büyük ama, bir rakam veremiyoruz" dedi. Otelin sahibi ise ortadan kayboldu. Uzmanlar bu tür tatil planları yapılırken güvenilir sitelerden rezervasyon yapılmasını önerdi.