Yer kalmadı

Bayram tatili için tüm bölgelerde hareketlilik yaşanırken, Antalya’daki oteller yüzde 100 doluluğa ulaştı. Son dakikacılar açıkta kaldı. Oteller şimdi karaborsa.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Haziran 2017 Güncelleme 23 Haziran 2017, 01:07
Yer kalmadı

İÇİNDEKİLER

Turizm sektörü geçtiğimiz 2 yılda aldığı yaraları sarmaya başladı. Vatandaşlar bayram tatili için rezervasyonlarını tamamladı. Türkiye'nin tüm bölgelerinde hareketlilik yaşanırken, şimdiden Fethiye'den başlayıp, Edremit'e kadar uzanan kıyı şeridindeki turistik işletmelerde doluluk yüzde 70'e ulaştı. Antalya'daki otellerde ise yer kalmadı. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, "Birçok otelde yer kalmadı, bundan sonra herkes ne bulursa oraya gitmeye çalışacak. Okulların kapanmış olması, Ramazan'ın bitiyor olması, tatil için imkanların iyi olması bu bayramı çok ciddi şekilde patlatacak" dedi. İç pazardan artık çok ciddi beklentileri olduğunu anlatan Duran, "Bu sene iç pazardan Antalya'ya 6 milyon misafir bekliyoruz. Türkiye genelinde ise 10 milyon civarında hareketlilik bekleniyor" şeklinde konuştu.

YOĞUN TALEP VAR
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da Ramazan Bayramı ile Türkiye'nin özellikle kıyı bölgelerindeki tesislerin yüzde 100 doluluğa ulaştığını belirtti. Eş, dost ve akraba ziyareti dolayısıyla da Türkiye genelinde hareketlilik olacağını söyleyen Ayık, "Sadece bayramda değil, bayramın devamındaki dönemde de yoğun talebin olmasını bekliyoruz" dedi. Çeşme Otelciler Birliği Başkanı (ÇEŞTOB) Veysi Öncel ise şu anda yüzde 70'in üzerinde doluluk oranını yakaladıklarını, bayramda yer kalmayacağını ifade etti.

GECELİK ÜCRET 3 BİN 600 LİRA
Marmaris, Fethiye, Kuşadası, Çeşme ve Ayvalık'taki turistik tesislerin internet sitelerinden derlenen bilgiye göre, gecelik konaklama ücretleri ortalama 50 liradan başlayıp, 3 bin 600 liraya kadar yükseliyor. Bazı tesislerin, bayram tatili süresince yüzde 100 doluluğa ulaşması nedeniyle internet üzerindeki rezervasyonlarını kapatması dikkati çekiyor.

'EYLÜL'E KADAR DOLUYUZ'
Türk turizminde ciddi hareketlenme olduğunu vurgulayan POYD Başkanı Hakan Duran, şunları kaydetti: "Avrupa pazarında da son dakika hareketlenmeleri var. Orada da okullar ay başında tatil oluyor. Rakip ülkelerdeki yüksek doluluk oranı ve fiyat pahalılığı Türkiye'yi tekrar cazip hale getirmeye başladı. Doluluk Eylül'e kadar sürecek."