5 müjde geliyor

Emeklilere ve asgari ücretlilere iyileştirme, kıdem mağduriyetlerinin çözülmesi, işsizliğin azaltılması, teşvikte destek şartlarının kolaylaşması talepleri Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na geliyor. Kurul, taleplere çözüm üretecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mayıs 2017 Güncelleme 05 Mayıs 2017, 01:41
5 müjde geliyor

İÇİNDEKİLER

Hükümet, istihdam seferberliği kapsamında binlerce işyeri ve evi ziyaret ederken, 7'den 70'e toplumun beklentilerine ilişkin de kapsamlı bir rapor hazırladı. Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'emekli maaşları arasında dengenin sağlanması, kıdem tazminatı mağduriyetinin çözülmesi, işsizliğin azaltılması, asgari ücretin artırılması, teşvik şartlarının iyileştirilmesi' başlıklarının EKK'ya geleceğini söyledi.

8 BAŞLIKTA MEMNUNİYET
Çalışma Bakanlığı, istihdamda seferberlik çalışmasına ilişkin alan çalışmalarına ilişkin bir rapor hazırladı. Seferberlik kapsamında yüzde 76.4'ü işyeri, yüzde 23.6'sı ev ziyareti olmak üzere yaklaşık 105 bin ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaretler esnasında vatandaşlar özellikle 8 başlıkta memnuniyetini bildirdi. Bu başlıklar şöyle oldu: "Emekli promosyonu, istihdam teşvikleri, istihdam seferberliği, asgari ücrette sağlanan artış, bürokratların ev ziyaretiyle sorunları dinlemesi, tıbbi cihaz verilen hasta yakınlarının aldıkları hizmetten duydukları memnuniyet, prim borcu olanlara ödeme kolaylığı, doğuma bağlı izin haklarındaki yeni düzenlemeler, kamuya engelli personel kontenjanlarının artırılması." Bakan Müezzinoğlu, taleplerin bir kısmını yönetmelik, bir kısmını yasal düzenlemelerle çözeceklerini belirtti.

Hazal ATEŞ