Etikete fren! Bakanlık kolları sıvadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2017 Güncelleme 24 Nisan 2017, 01:07
Etikete fren! Bakanlık kolları sıvadı

İÇİNDEKİLER

Hükümet gıda fiyatlarından kaynaklanan enflasyonu aşağı çekmek için üretim, ticaret, dağıtım kanalları başta olmak üzere yeni tedbirler için kolları sıvadı. Başta et, sebzemeyve fiyatları olmak üzere mutfak enflasyonunu tetikleyen her bir ürün sınıflandırılıyor. Arz açığı bulunan et ve gıda ürünleri konusunda yeni teşvikler devreye girerken, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Yerli üretimi teşvikle et fiyatları düşecek" dedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de Gıda Komitesi'nin gelişmelerin gıda fiyatlarına etkilerini takip ettiğini belirterek, gerekli tedbir önerilerinde bulunduğunu söyledi. Zeybekci, arz ve fiyat istikrarını sağlayacak ve sektörün dengesini gözetecek dış ticaret önlemlerinin de alındığını kaydederek, "Gümrük vergileri ayarlamaları, gerek tarife kontenjanı açılması gerekse de gözetim uygulaması gibi araçlarla Gıda Komite'sinin çalışmalarına katkı sunuyoruz" diye konuştu.

YÜZDE 45 UCUZLUK
Suni fiyatların önlenmesi için alternatif ürünler ortaya konulacak. Hal Yasası ile aracılar azalacak. Ürün firesi düşürülürken, vergisel avantajlar gelecek. Önlemlerle sebze ve meyvenin yaklaşık yüzde 45 ucuzlaması bekleniyor.

Hazal Ateş