Tam yol Akdeniz

Akdeniz’de doğalgaz ve petrol aramaya önümüzdeki hafta başlanacağını söyleyen Bakan Albayrak, ‘Önemli bir hamle yapıyoruz. Yılda en az 1-2 tane kuyu kazacağız. Daha aktif davranacağız’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Nisan 2017 Güncelleme 13 Nisan 2017, 02:23
Tam yol Akdeniz

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ikinci sismik geminin önümüzdeki hafta Akdeniz'de doğalgaz ve petrol için sondaj çalışmasına başlayacağını müjdeledi. Türkiye'nin bu saatten sonra Akdeniz'de daha aktif davranacağını belirten Bakan Albayrak, "Kimse kusura bakmasın. Barbaros Hayrettin Karadeniz'de olacak. Artık kendi sondaj gemimizle kuyularımızı kazıyoruz. Yılda en az 1-2 tane kuyu kazacağız. Pozitif neticeler alacağımıza inanıyorum" dedi. Türkiye'nin fotoğrafını çektiklerini söyleyen Albayrak, "İşin aramacılık noktasında önemli bir hamle yapıyoruz. Siz ne kadar altyapıyı sağlam tutarsanız neticesi de gelir. Türkiye uzun vadeli bir süreçte 22'nci yüzyılın temellerini bugün atmak zorunda" şeklinde konuştu. 3 kriter var Türkiye'nin Milli Enerji Stratejisi'ne ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Berat Albayrak, Türkiye'nin 3 kritere uyan tüm projelere paydaş olacağını anlattı. Albayrak, "Bir, proje kazan kazansa... İki, bölgesel enerji arz ve güvenliğine katkıda bulunuyorsa... Üç, bölgesel barışa ve istikrara katkı sağlıyorsa. Toplam 10 tane boru hattının kesiştiği bir coğrafyayız. Türkiye tüm paydaşlarına kazandırıyor. Biz bu noktada kimseye kötülük beslemiyoruz. Biz her tarafın kazandığı bir süreç tesis edilsin istiyoruz" dedi.

RÜZGAR HAMLESİ
Dünyanın en büyük güneş tarlası sürecini geçen ay bitirdiklerini hatırlatan Albayrak, şöyle devam etti: "Rüzgarı da bitiriyoruz demiştik. Bugün (dün) şartname Resmi Gazete'de yayınlanacak, 27 Temmuz'u takip eden günlerde bir de bakacağız ki rüzgarda da bu adımı atıyoruz. Yüzde 80'den fazla yerli mühendis şartı ve yüzde 65'ten fazla yerlilikle başlıyoruz."