Primler devletten

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çifte müjde verdi: Muhtarlarımızın 613 lira tutan SGK primlerini devlet karşılayacak. Böylece gelirleri 2 bin 19 liraya çıkacak. Korucularımızın da sigortasını yapacağız.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2017 Güncelleme 06 Nisan 2017, 02:00
Primler devletten

İÇİNDEKİLER

Muhtarlara ve koruculara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan müjde geldi. Erdoğan, muhtarların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primlerini devletin karşılayacağını, korucuların da tümünün sigortalı olacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeleri, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde muhtarlarla buluşmasında verdi. Kademeli bir artışla muhtar maaşlarını asgari ücretle eşitlediklerini anımsatan Erdoğan, "Şu anda muhtarlarımız bin 406 lira maaş alıyor ama 'Bu yetmez' dedik. 'Bir de bunların SGK primleri var, onların da karşılanması lazım' dedik. İlgili kurumlarımız hazırlıklarını tamamladılar, yayımlanacak ilk Kanun Hükmünde Kararname ile bu meseleyi çözüyoruz. Artık muhtarlarımızın 613 lira tutan SGK primleri devlet tarafından karşılanacak. Böylece muhtarlarımızın gelirleri de fiilen maaş artı sosyal güvenlik primi olarak 2 bin 19 liraya çıkıyor" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan; 18 bin 296 köy, 31 bin 921 mahalle muhtarına bu kararın hayırlı olması temennisinde bulundu. Bir müjdesinin de güvenlik korucularına yönelik olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ÖDEYECEK
"Güvenlik korucularımızın maaşlarını bin 411 liraya, harcırahlarını günlük 36 lira ve aylık bin 80 liraya çıkarmış, ayrıca günlük 21 lira da operasyon tazminatı ödenmesini sağlamıştık. Güvenlik korucularımız artık kendi illeri dışındaki operasyonlarda da görevlendirilebiliyor. Mevcut illerimize ilave olarak, Erzurum, Erzincan, Hatay ve Osmaniye'yi de güvenlik koruculuğu sistemine dahil ettik. Hem kadro sayısını 55 bine çıkartarak hem de yaş ortalamasını düşürerek güvenlik korucularımızı asker ve polislerimizin en büyük yardımcısı haline getirdik. Şimdi yeni bir adım daha atıyoruz. Ve tüm güvenlik korucularımızı sigortalı hale getiriyoruz. Sigorta primleri İçişleri Bakanlığımız tarafından ödenecek, güvenlik korucularımız tıpkı diğer sigortalılar gibi istedikleri yerden sağlık hizmeti alabilecek."

MUHTAR MAAŞI 2 BİN LİRA
Maaş, harcırah ve tazminatlara ilave olarak her güvenlik korucusu için 578 liralık bir sigorta ödemesi yapılacağını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Şimdi bir de hep muhtarlarımızın bana söyledikleri bir şey var, 'silah da silah.' Şimdi tabii silahı alıyor da diyorlar ki 'bizi bu harcırahtan kurtarın.' Neyse Sayın Başbakanımız'la bunları da değerlendirdik ve sonunda harcırahı da hükümetimiz, İçişleri Bakanlığımız karşılıyor. Böylece harcırah yok."