Spekülatörün canını yakacağız

Et fiyatlarını yükselten spekülatörlere izin verilmeyeceğini belirten Bakan Çelik, kasaplara da ‘Ucuz et veriyoruz, niye itiraz ediyorsun’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2017 Güncelleme 30 Mart 2017, 02:14
Spekülatörün canını yakacağız

İÇİNDEKİLER

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, et fiyatlarında hiç gereği yokken birkaç lira artış olduğunu belirterek, "Ortada spekülatörler var. Fiyatı yükseltmek için piyasadaki 500 veya bin hayvanı yüksek fiyattan topluyor, fiyatı yükselttikten sonra kendi 10 bin hayvanını piyasaya sürüyor uyanık adam... Bunların maliye açısından canlarını yakacağız" dedi. Et fiyatlarıyla ilgili son günlerdeki tartışmaya değinen Çelik, şunları kaydetti: "Karkas olarak 24 liraya kesilen hayvanların bir anda 27 liraya falan kesilmeye başlandığını gördük. ESK 22.50 liradan piyasaya et verdi. Kasaplar itiraz ediyor. Yahu sana ucuz et veriyoruz, niye itiraz ediyorsun? Bırak bu itirazı başkası yapsın."

KDV İNDİRİMİ 5 TL UCUZLATIR
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, "Ette KDV indirimi yapılması halinde 1 liralık esnaf indirimiyle ette 5 lira indirim olacak. Devlet ete müdahale etsin ama KDV'yi de kaldırsın" dedi.