1 günde promosyon

Promosyonu cebine koyan emeklilerin sayısı 6 milyonu aştı. Pek çok banka, parayı başvurunun ertesi günü emeklinin hesabına yatırıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mart 2017 Güncelleme 27 Mart 2017, 01:43
1 günde promosyon

İÇİNDEKİLER

Banka promosyonu emeklilerin yüzünü güldürdü. Kısa sürede 11.5 milyon emeklinin yarısından fazlası promosyona kavuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun verdiği bilgiye göre, promosyonu cebine koyan emeklilerin sayısı 6 milyonu aştı. Hem şartların kaldırılması hem de pek çok bankanın başvurunun ertesi günü ödemeyi yapması, emeklileri promosyona hızlı kavuşturdu.

3 ŞEKİLDE VERİLİYOR
Emeklilerin promosyon almak için kimlik kartıyla bankaya başvurup 'Maaşımı 3 yıl sizden alacağım' taahhüdünü vermesi yeterli oluyor. Bu şekilde başvuru işlemi tamamlanıyor. Ödemeler ise 3 şekilde yapılıyor. Bazı bankalar, TC kimlik numarasının son rakamına göre ödemeleri gerçekleştiriyor. TC kimlik numarasının son hanesi 0 ve 2 olan emekliler bu ay promosyonlarını alırken, son rakamı 4 ve 6 olanlara Nisan, 8 olanlara ise Mayıs ayı itibariyle ödemelerin yapılacağı belirtiliyor. Buna göre, bu bankalara başvuranlar, TC kimlik numarasının son rakamı 0 veya 2 ise hemen ertesi gün promosyonunu alabiliyor. Bazı bankalar da emeklilerin başvurusunu alıyor, ilk emekli maaşı yatar yatmaz ödemeyi gerçekleştiriyor. Bankaların pek çoğunda ise bu uygulamaların hiçbirisi yok. Başvurusunu yapan emeklinin hesabına hemen ertesi günü promosyon ödemesi yatıyor.

ÖDEME ARTIYOR
Promosyonda taban tutarlar 3 yıllık dönem için maaşa göre 300, 375 ve 450 lira olarak belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu ile protokol imzalayan bankalar, emeklilere bu tutarların altında ödeme yapamıyor, hatta isterse daha fazlasını verme imkanına sahip. Bir banka promosyonu maaşa göre 330, 415 ve 500 lira seviyesine yükseltti. Birkaç özel bankanın daha promosyonu artırmak için düğmeye bastığı belirtiliyor