Takside indi bindi oyunu

Taksilerde vatandaşa sormadan indi-bindi uygulaması başlatıldı, uyanıklara gün doğdu. Taksiciler 8.75 liralık ücreti 10 lira olarak uygulamaya başlayınca vatandaş isyan etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mart 2017 Güncelleme 26 Mart 2017, 01:54
Takside indi bindi oyunu

İÇİNDEKİLER

Trafik kurallarını hiçe sayan, müşterisine kaba davranan, aracında sigara içip, küfür eden taksicilere şimdi de vatandaşın parasına göz dikenler eklendi. Dürüst taksicileri de rahatsız eden bu tipler indi-bindi uygulamasını fırsata dönüştürdü. Vatandaşa sorulmadan başlatılan indi-bindi uygulamasıyla kısa mesafelerde 8.75 liralık ücret alınması gerekiyor. Ancak uyanıklar 'bozuk yok' bahanesiyle zaten yüksek olan bu ücreti bir de 10 liraya yuvarlamaya başladı. Bazıları ise taksimetresini hiç açmadı. İstanbul Taksiciler Odası'na göre 2 bin 500 taksici yeni siteme geçmedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından yürürlüğe sokulan taksilerde indi bindi ücreti tarifesi ile kısa mesefade yolcu almama şikeyetlerinin önüne geçilmesi amaçlanmıştı. İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Yahya Uğur, şunları söyledi: Burada 2.5 kilometrelik bir indibindi mesafesi göz önüne alınarak fiyatlandırma yapıldı. Ancak biz 8.75 liralık kısa mesafe ücretin artırılmasını istedik. 9 lira veren insan için 10 lira problem olmaz. Bu konuda bir sonuç alamadık. Bazı taksiciler 8.75 kuruş yerine 10 lira talep edip orada bir yuvarlama yapıyorsa bunu derhal İBB'ye veya bize bildirsinler." Kendilerine gelen şikayetleri değerlendirip sorunları çözmeye çalıştıklarını dile getiren Uğur "Bir taksici taksimetresini açmayıp sizden kafasına göre ücret talep edemez. Biz yıllardır bununla mücadele ediyoruz" dedi.

NEREYE BAŞVURULACAK
Yaşanan sorunlarla ilgili, taksicilere ilişkin İstanbul Taksiciler Esnaf Odası bir iletişim hattı kurdu. Odanın 444 15 23 numaralı hattı aranabileceği gibi İBB Beyaz Masa'nın 153 numaralı hattı da aranarak şikayette bulunabilir. Şikayet başvurusu Oda'nın sitesine de elektronik olarak bu link üzerinden yapılabilecek: http://www.iteo.org.tr/oneri-ve-sikayetler