Herkes kıdem tazminatı alacak

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu kıdem tazminatı fonunun referandum sonrası 2 ay içinde geleceğini ve her çalışanın tazminat hakkının korunacağını söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mart 2017 Güncelleme 26 Mart 2017, 01:58
Herkes kıdem tazminatı alacak

İÇİNDEKİLER

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Merkezi'nde düzenlenen, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" projesi basın toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İş Mahkemeleri Kanunuyla ilgili Adalet Bakanlığı'yla ortak çalışma içinde olduklarını kaydederek, şu bilgileri verdi:

İŞÇİNİN HAKKI KORUNUR
"Alın teri kutsaldır. Hakkı hukuku korunmalıdır. Ancak akıl teri de kutsaldır. Onun da hakkı hukuku korunmalıdır. Sürelerle ilgili işçi ve işveren sendikalarının bize önerdiği önemli süre kısıtlamaları var. İnşallah önümüzdeki 2 ayda düzenleme hükümetten meclise gelecek. Hakkaniyetli, adaleti merkeze alan, iki tarafı da koruyan bir sistem kurulacak. Kıdem tazminatının özü doğru ancak şu anki pozisyonu çok yanlış. Bir çalışanın hak ve hukukunun sizin kasanızda birikmesi doğru değil. Şimdi kasa uygunsa yarın bunun uygun olup olmayacağını bilmiyoruz. Kıdem tazminatı işçinin hakkı. O alın teri sizin kasanıza birikmemeli. Güvenli bir adreste birikmeli. Bir olağanüstü durum olursa ne olacak? Böyle bir dönemde işçinin hakkını korumak için güçlü bir sisteme ihtiyaç var. İnşallah bu yıl merkeze çalışanın hak ve hukukunu koruyan, güvenceli, hakkaniyetli, sürdürülebilir bir sistemi inşallah kuracağız. Asıl mağdur olan çalışan. Çünkü yüzde 85 civarında kıdem tazminatından faydalanamayan bir kitle var. 12 milyon çalışanın yüzde 80'i dediğimizde 10 milyon çalışan kıdem tazminatından faydalanamıyor. Bu bizim göz yumabileceğimiz bir rakam değil. Bu sistem sürdürülebilir değil."