10 adımda parayı alın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mart 2017 Güncelleme 24 Mart 2017, 01:47
10 adımda parayı alın

İÇİNDEKİLER

Emekliler promosyon almak için nüfus kağıdı dışında ekstra bir belgeye ihtiyaç duymuyor. Ancak seçim yaparken bazı konulara dikkat etmek ve en avantajlısını tercih etmek önemli. İşte promosyon almak için yapılacak 10 adım...

● Öncelikle hangi bankadan promosyon alacağınıza karar verin. Bunun için bankanın promosyon miktarını ve size vereceği ek hizmetleri öğrenin.
● Seçtiğiniz bankaya giderek başvurunuzu yapın. Burada banka ile maaşınızı 3 yıl oradan alacağınıza yönelik bir sözleşme imzalayacaksınız. Sözleşmeyi dikkatlice okumadan imzalamayın.
● Promosyon almak için 3 yıllık taahhüt dışında başka şart yok. Bankalar promosyon için ekstra bir şart öne süremeyecek. Başka şartlar dayatılırsa kabul etmeyin.
● Banka size indirimli ürünler teklif edebilir. Bu teklifleri değerlendirebilirsiniz.
● Eğer seçtiğiniz ürün kredili bir ürün ise (kredi kartı, kredili mevduat hesabı gibi) dikkatli kullanın. Sonunda faizli ürün olduğu için bütçenizi korumalısınız.
● Şu anda maaş aldığınız banka promosyon ödeyecekse değiştirmenize gerek yok. Aynı bankadan 3 yıllık anlaşma yaparak promosyonunuzu alabilirsiniz. Ancak başka bir bankanın teklifi daha cazip gelmişse, maaşınızı taşımanız mümkün.
● Bankasını değiştirmek isteyenlerin de işi kolay. Maaşı taşımak için seçtiğimiz bankanın size en yakın şubesine başvurabilirsiniz. Ayrıca 'e-devlet'ten de kolayca banka değiştirme işlemi yapılabiliyor.
● Tüm işlemler tamamlandığında banka maaşınıza göre belirlenmiş promosyonu sizin hesabınıza yatıracak.
● Promosyon SGK'nın belirlediği miktarlardan daha az olmayacak. Ancak daha fazla verme konusunda bankalar serbest.
● Ödenen para tek seferde verilecek. Taksite bölünmeyecek.

NASIL VERİLİYOR?
Emeklilere promosyon ödemelerini bazı bankalar TC kimlik numarasının son rakamına göre Mart, Nisan ve Mayıs'ta yapıyor. Buna göre; TC kimlik numarasının son hanesi 0 ve 2 olan emekliler Mart ayında promosyonlarını alırken, son rakamı 4 ve 6 olan emeklilere Nisan ayı, 8 olan emeklilere ise Mayıs ayı itibari ile promosyon ödemeleri yapılacak. Bazı bankalarda ise bu uygulama yok. Başvurusunu yapan emekli, kısa süre içinde promosyonunu alıyor