Türkiye’ye güveniyoruz

Vodafone Türkiye’nin yeni CEO’su Deegan, ‘Türkiye’nin ekonomisi sağlam temeller üzerinde. Gelişen dinamik nüfus var. İnancımız tam. Yatırıma devam ediyoruz’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mart 2017 Güncelleme 23 Mart 2017, 00:00
Türkiye’ye güveniyoruz

İÇİNDEKİLER

Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan, Türkiye'ye yatırıma devam edeceklerini söyledi. Vodafone'un Türkiye'deki ilk 10 yılında yaptığı yaklaşık 20 milyar liralık yatırımı daha da artırmak için çalıştıklarını ifade eden Deegan, "Türkiye'ye güvenimizin bir kanıtı olarak, 2017-2018 mali yılında 1 milyar lirayı aşkın yatırım yapacağız" diye konuştu. Gelecek planları arasında yakınsamaya daha hızlı geçiş, satış kanalları ve iş gücünde dijitalleşme, VoWiFi, VOLTE gibi yenilikçi ürün ve servisler geliştirmek olduğunu aktaran Deegan, "Türkiye'ye inanıyoruz ve ülkenin geleceğine güveniyoruz" dedi. Vodafone Türkiye'nin finansal ve operasyonel performansındaki artışa dikkati çeken Deegan, 2016/2017 mali yılı üçüncü çeyrek itibarıyla servis gelirlerinin yüzde 15 arttığını ve faaliyet kâr oranlarının da yüzde 30 yükseldiğini kaydetti. Türkiye'nin her yerine fırsatların eşit bir şekilde dağılmış durumda olduğunu belirten Deegan, şöyle devam etti: "Türkiye'nin büyüme fırsatları açısından çok güçlü bir ülke olduğunu, her yerde çok güçlü bir ekonomik faaliyet olduğunu görüyoruz. Yatırım yapmaya ve altyapımızı geliştirmeye devam edeceğiz. Uzun vadeli bir yatırımcı olarak Türkiye'deyiz ve daha uzun yıllar burada olacağız."

ÖNCELİK İSTİHDAM
Vodafone Türkiye'nin 3 bin 300'den fazla çalışanı ve ekosistemindeki yaklaşık 50 bin kişi ile büyük bir aile olduğunu belirten Deegan, istihdama odaklanmaya devam edeceklerini söyledi