Enerjide yola devam

Enerjide yatırımlar tüm Türkiye’ye yayılıyor. Artvin için pazartesi; Hakkari, Şırnak, Cizre, İdil, Silopi ve Yüksekova için salı günü gaz ihalesi var. 81 il gaza kavuşacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mart 2017 Güncelleme 23 Mart 2017, 01:55
Enerjide yola devam

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın "Doğudaki vatandaşlarımızı istismar eden, onları katleden alçak örgüte rağmen, Hakkari'ye de Şırnak'a da doğalgazı getireceğiz" talimatının ardından süreçte sona gelindi. Hakkari, Şırnak, Cizre, İdil, Silopi ve Yüksekova için doğalgaz dağıtım ihalesi salı günü gerçekleşecek. Pazartesi günü de Artvin ihalesi yapılacak. Böylece 81 ile doğalgaz götürme süreci bitirilerek, Türkiye enerjide bir dönüşümü tamamlayacak. Hakkari ve Şırnak ilçeleri için Salı günü gerçekleşecek ihaleyi kazanan firma, ihale şartnamesine göre BOTAŞ iletim hattının hazır hale getirilmesinden itibaren 6 ay içinde yatırıma başlayacak ve en geç 18 ay içerisinde Hakkari ve Şırnak'a gaz arzı sağlanacak. Hakkari ve Şırnak 2019 başlarında doğalgaza kavuşmuş olacak. Pazartesi günü gerçekleşecek Artvin ihalesini kazanacak firma ise Artvin'e doğalgaz ulaştırmak için özel bir çalışma yürütecek. Coğrafi şartların oldukça zor olduğu Artvin'de doğalgaz borusu döşemek için yeni mühendislik çalışmaları yapılacak. Artvin için de 6 ay içerisinde yatırıma başlanması ve 18 ay içerisinde şehre gaz arzının sağlanması amaçlanıyor.

REKABET YOĞUN OLACAK
EPDK yapılacak doğalgaz dağıtım ihalelerinde teklif vermek üzere yeterli bulunan şirketleri de belirledi. Buna göre; Artvin için AKMERCAN, PALEN Enerji, AKSA Doğalgaz Dağıtım A.Ş., FERNAS, ARSAN, M.B.D. ve AL-ÖZ Mühendislik; Hakkâri, Şırnak, Yüksekova, Cizre, İdil ve Silopi için ise AKMERCAN, AKSA, FERNAS ve M.B.D. yarışacak.

Barış ŞİMŞEK