Erken emeklilik müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tıp Bayramı’nda sağlık çalışanlarına müjde verdi: ‘5 yıla 1 yıl yıpranma payı olarak, bir sözüm vardı. İnşallah 16 Nisan’dan sonra bunu süratle çözeceğiz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mart 2017 Güncelleme 15 Mart 2017, 01:54
Erken emeklilik müjdesi

İÇİNDEKİLER

Sağlık çalışanlarına erken emeklilik imkanı geliyor. Her 5 yıla 1 yıl yıpranma payı için tarih belli oldu. Erken emeklilik imkanı, 16 Nisan'dan hemen sonra hayata geçirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Sağlık Bakanlığı'nca düzenlenen 'Tıp Bayramı' programında, bu konudaki müjdeyi verdi. Sağlık çalışanlarına 2014'te yıpranma payına ilişkin bir söz verdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "5 yıla 1 yıl yıpranma payı olarak, bir sözüm vardı. Değerli kardeşlerim, 2 gün sonra parlamento kapanıyor ve burada bir yasal düzenleme yapılması gerektiği için inşallah 16 Nisan'dan hemen sonra biz bu yasal düzenlemeyi yapmak suretiyle yıpranma konusunu süratle çözeceğiz" dedi.

KARA GÜN DOSTU
Salonda bulunan sağlık çalışanlarına "Sizler, 'kara gün dostu' ifadesinin müşahhas hale geldiği kutsal bir mesleği icra ediyorsunuz. 'Çaresiz dertlere düştüm, doktor bana bir çare' diye söylenen ağıtların, türkülerin mesajını en iyi sizlerin anladığını biliyorum" şeklinde seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanın kendini en çok çaresiz hissettiği, yardıma en çok ihtiyacı olduğu o kritik zamanda imdada önce sağlık çalışanlarının yetiştiğine işaret etti. Erdoğan, 2002'de 481 olan 112 acil sağlık istasyon sayısının 2 bin 401'e, 618 olan ambulans sayısının ise 4 bin 815'e yükseldiğini belirtti. Türkiye'de ilk defa kendi dönemlerinde sağlık dünyasının helikopter ve uçak ambulans, kar paletli ambulans ve motosikletli acil müdahale ekipleriyle tanıştığını ifade eden Erdoğan, bugün 17 helikopter ambulans, üç uçak ambulans, 285 kar paletli ambulans ve 60 motosikletli acil müdahale ekibiyle hastalara ulaşıldığını söyledi. 2002'den bu yana hastanelerdeki MR, ultrason ve bilgisayarlı tomografi cihazı sayılarının arttığını belirten Erdoğan, Genel Sağlık Sigortası'ile de herkesin sosyal güvenlik şemsiyesi altına alındığını kaydetti. Şehir hastanelerine de değinen Erdoğan, "41 bin yatağa, 30 milyar lira yatırım tutarına sahip 29 şehir hastanesini 2019'a kadar hizmete alacağız" dedi.

YIPRANMA HESAPLANACAK
Sağlık çalışanları yeni sistemde çalıştıkları sürelere göre prim günü kazanacak. Böylece 4 yıl çalıştıklarında 5 yıl çalışmış gbi i hesaplama yapılacak. Böylece 20 yıl çalışan bir sağlıkçı için prim günü 25 yıla çıkacak. Bu da erken emeklilik getirecek.