Kimliğini al gel

Türkiye-Ukrayna arasında sadece kimlik kartıyla seyahat başlıyor. Ukrayna Başbakanı Groysman, pasaportsuz giriş-çıkış için imzayı bugün atacaklarını belirterek, ‘Engelleri kaldırdığımız zaman turist akımı artacaktır’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2017 Güncelleme 14 Mart 2017, 01:51
Kimliğini al gel

İÇİNDEKİLER

Türkiye ile Ukrayna arasında kimlik kartıyla seyahatin önü açılıyor. Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman, Türkiye ile Ukrayna arasında pasaportsuz, yeni kimlik kartlarıyla seyahat edebilmeyi sağlayacak anlaşmanın bugünkü Türkiye ziyareti kapsamında imzalanacağını belirtti. "Ukrayna vatandaşları Türkiye'ye, Türk vatandaşları Ukrayna'ya kimlik kartı ile seyahat edebilecek" diyen Groysman, "Engelleri kaldırdığımız zaman turist akımı artacaktır. Ukraynalılar Türkiye'yi ve Türkiye'nin turizm imkanlarını çok iyi biliyor" şeklinde konuştu. Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının 1 milyonun üzerine çıktığı, Türkiye'den Ukrayna'ya gelenlerin sayısının da yüzde 28 arttığı bilgisini paylaşan Başbakan Groysman, turizmde ikili ilişkilerin gelişmesinde büyük imkanlar olduğuna dikkat çekti.

'STRATEJİK ORTAĞIZ'
"Ukrayna Türkiye için önemli olduğu gibi, Türkiye de Ukrayna için önemli stratejik ortaktır" diyen Groysman, şunları kaydetti: "Ülkelerimiz arasında serbest ticaret alanı oluşturulması kararı ve bunun hazırlık çalışmasına yoğunlaşmış durumdayız. Bu, ticaret hacminin artması ve karşılıklı yatırımlar için çok önemli. Konuyu bütün yönleriyle değerlendireceğiz. İki ülke arasındaki ticaret hacmi geçen yıl yaklaşık 3.5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti."

UKRAYNA'DAN DAVET VAR
İki ülkenin pek çok alanda işbirliği yapabileceğine dikkati çeken Ukrayna Başbakanı Groysman, "Makine ve uçak üretimi sektörlerinde, savunma sanayiinde, tarım, altyapı ve enerji alanlarında işbirliği yapabiliriz" ifadesini kullandı. Groysman, ülkesindeki Türk firmalarının önemli deneyimler kazandığına işaret ederek, "Yakın bir zamanda ülkemizdeki özelleştirme programını daha iyi hale getireceğiz" şeklinde konuştu.