Esnafa işsizlik parası

İflas, doğal afetler ya da ekonomik kriz gibi nedenlerle işyerini kapatmak zorunda kalan esnaf için işsizlik maaşı geliyor. Çalışmada sona yaklaşıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Aralık 2016 Güncelleme 16 Aralık 2016, 00:00
Esnafa işsizlik parası

İÇİNDEKİLER

Esnafa işsizlik maaşı için çalışmalarda sona yaklaşıldı. İflas, doğal afetler ya da ekonomik kriz gibi nedenlerle dükkanınıişletmesini kapatmak zorunda kalan esnafa maaş ödenmesi için işşizlik fonu kuruluyor. Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, esnaf için işsizlik fonu kurulması için çalışmaları Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile birlikte yürüttüklerini belirterek, "Bir altyapı oluşturduk, çalışmayı 1 hafta, 10 gün içinde Başbakanımız'a sunacağız. Ona göre düzenlemenin takvimini belirleyeceğiz" dedi.

DEVLET DESTEK OLACAK
Düzenleme tamamlandığında, bakkal, berber ya da bir başka meslek grubundaki esnaf dükkanını elinde olmayan bir sebeple kapatırsa belirli bir süre belirlenen miktarda fondan maaş alabilecek. Ne kadar süreyle ve hangi miktarda ödeme yapılacağına ise henüz karar verilmedi. Fona devlet de destek sağlayacak. Halen işçilere işsiz kaldıklarında 10 aya kadar işsizlik maaşı veriliyor. İşsizlik ödeneği, çalışırken ödenen maaşın yüzde 40'ı oluyor. Ancak bu maaş, brüt asgari ücretin yüzde 80'ini geçemiyor.