Promosyonda son hafta

Emeklilerin merakla beklediği promosyonda son dönemece girildi. Bakan Müezzinoğlu, ‘Çalışma tamam. Başbakanımız’a teslim ettim. Başbakanımız bu hafta ya da gelecek hafta müjdeyi verir’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Aralık 2016 Güncelleme 13 Aralık 2016, 01:49
Promosyonda son hafta

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 12 milyonun beklediği banka promosyonu için artık sayılı gün kaldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, müjdenin bu hafta ya da gelecek hafta Başbakan Binali Yıldırım tarafından verileceğini söyledi. Yaklaşık 1 yıldır Çalışma Bakanlığı ile bankalar arasında yapılan görüşmelerin ardından çalışmalar tamamlandı, Başbakan Yıldırım'a sunuldu. Başbakan Yıldırım, promosyon konusunda önümüzdeki günlerde son noktayı koyacak. Müezzinoğlu, dün promosyonla ilgili sorular üzerine, şunları kaydetti: "Biz bakanlık adına kendi ölçeğimizdeki çalışmaları tamamladık. Bardağın suyunu yarıdan azdan yarıdan çoğa çıkartması için sayın Başbakanımız'a teslim ettim. Bu hafta ya da gelecek hafta sayın Başbakanımız gerekli açıklamayı, müjdeyi verir."

3 AYRI TUTAR VAR
Promosyon için gözler Başbakan'a çevrilirken, sonuç şimdiden merak konusu oldu. Bankalar promosyonu 3 yıllık dönemlerle ödeyecek. Promosyon tutarının maaşa göre değişmesi formülü üzerinde ağırlıklı olarak duruluyor. 3 maaş dilimi belirlendi. Bu dilimler de 'maaşı bin liraya kadar olanlar', 'maaşı bin-2 bin lira arasında olanlar' ve 'maaşı 2 bin liranın üstünde bulunanlar' şeklinde oluştu. Bu dilimler için ayrı ayrı promosyon tutarları olacak. Emekliler hangi maaş dilimine giriyorsa, orası için belirlenen promosyonu alacak. Bakan Müezzinoğlu, bankaların teklifinin ilk dilim için '120 lira', ikinci dilim için '250 lira', üçüncü dilim için '450 lira' olduğunu açıklamıştı. Daha sonra bu rakamlarda artış olduğu, bankaların son teklifinin ilk dilim için '330 lira', ikinci dilim için '400 lira', üçüncü dilim için '450 lira' olduğu belirtiliyordu. Bu rakamların Başbakan'ın devreye girmesiyle artması bekleniyor.