TL için uçak kaldırıyorlar

Cumhurbaşkanı’nın çağrısıyla dövizini bozduran vatandaşlara gurbetçiler de eklendi. Belçika’dan 300 Türk vatandaşı, uçak kiralayıp döviz bozdurmak için geliyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Aralık 2016 Güncelleme 09 Aralık 2016, 01:49
TL için uçak kaldırıyorlar

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından 20 milyar doları TL'ye çevirerek ekonomiye sahip çıkan Türk milleti, Türkiye'yi ekonomik diz çöktürme planını da boşa çıkardı. Devlet-millet el birliğiyle başlatılan TL'ye destek hareketi tüm Türkiye'de çığ gibi büyüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine vatandaşın da devreye girmesiyle birlikte oyun bozuldu ve dün dolar kuru 3.34 liraya kadar geriledi.

HAREKETE GEÇTİLER
Akşam saatlerinde yeniden kura yapılan saldırılarla doların kapanışı 3.4540 liradan oldu. Bu arada sadece Türkiye içinden değil yurt dışından da gurbetçiler döviz bozdurma kampanyasına katıldı. Avrupa'nın birçok ülkesindeki gurbetçi vatandaşlar, Türk Lirası'na destek vermek için çeşitli projeler geliştiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından küçük gruplar halinde Türkiye'ye kısa süreli gelen vatandaşlar, dolar ve euro birikimlerini TL'ye çevirdi. Bazı vatandaşlar da bireysel olarak gelerek, dövizlerini bozdurarak TL'ye geçti. Belçika'dan döviz bozdurmak için Türkiye'ye gelen Taner İkiz, 300 kişilik bir kafilenin hazırlandığını ve uçak firmalarıyla görüştüğünü söyledi. Gurbetçiler uçak kiralayarak, Türkiye'ye döviz bozdurmaya gelmeye hazırlanıyor.