Kâr tatili

Dolar ve eurodaki yükseliş yılbaşı rotasını yurt içine çevirirken, özellikle kayak merkezleri gözde oldu. Ancak artan taleple fiyatlar da yükselişe geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2016 Güncelleme 06 Aralık 2016, 00:00
Kâr tatili

İÇİNDEKİLER

Döviz kurlarındaki yükseliş, yılbaşı turlarının rotasını yurt içine çevirdi. Yeni yılı farklı bir yerde karşılamak isteyenler, ağırlıklı olarak tercihini 'yakın yerler'den yana kullanıyor. Turizmciler, geçen yıla oranla yurt dışına olan taleplerin yüzde 40 azaldığını söylerken, yurt içinde en çok tercih edilen destinasyonlar arasında Kartalkaya, Palandöken gibi kayak merkezleri ve ünlü sanatçıların olduğu otellerin bulunduğunu belirtiyor. Yurt dışına çıkmak isteyenlerin ise ağırlıklı olarak Paris'i seçtiği, bunun yanında Viyana, Prag, Barcelona'nın da talep aldığı ifade ediliyor. Yılbaşında, yurt içi ve yurt dışında 2-3 günlük kısa turlar daha çok tercih ediliyor. Yılbaşı tatili için yurt içinin cazip hale gelmesi, fiyatları da etkiledi. Artan taleple fiyatlar şimdiden yüzde 20-30 zamlandı.

YENİ SEZON UMUDU
Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, Rusya ve Almanya başta olmak üzere bazı ülkelerden yeni sezon için rezervasyonlar yapılmaya başlandığını belirterek, şöyle konuştu: "Şimdiden rezervasyon almak bizim 2017 yılından umutlu olmamızı sağlıyor. 2017'de bu yılın üzerinde turist ağırlayacağımızı öngörüyoruz."