Dolar savaşı büyüyor

‘Türk Lirası değer kazansın’ kampanyası, tüm Türkiye’de çığ gibi büyüyor. Kimi döviz bürolarında izdiham yaşanırken, esnaf da ücretsiz hizmetler sunarak dolar bozdurmayı teşvik ediyor. Bedava ekmekten sigortaya kadar pek çok teklif var.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2016 Güncelleme 06 Aralık 2016, 01:52
Dolar savaşı büyüyor

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yastığının altında döviz olanlar, gelsin parasını altına, TL'ye dönüştürsün. Türk Lirası, altın değer kazansın' demesi üzerine, tüm Türkiye harekete geçti. Döviz bürolarında dolarını bozdurmak isteyen vatandaşlar kuyruk oluşturdu. Esnaf da bozdurma makbuzu ile gelenlere kampanya başlattı, bin bir türlü bedava hizmet ile TL'nin değer kazanmasına destek oldu.

● Mersin Berberler Odası'na kayıtlı tüm berberler, 400 dolarını bozdurup makbuzuyla gelene bedava tıraş yapıyor.

● Edirne'de bir tüp bayisi, 100 dolar bozdurduğuna dair dekontu getirenlere, piknik tüpünü ücretsiz veriyor. Pek çok lokanta da ücretsiz yemek ikram ediyor.

● Kırklareli'deki besiciler dolarını bozduranlara süt armağan ediyor.

● Van'da 500 bin euro veya dolar bozdurarak makbuzunu getiren kişinin adı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ndeki (YYÜ) amfi tiyatroya verilecek.

● Balıkesir'de sigortacı Hilal Özdemir, 100 dolar bozdurana ferdi kaza sigortası hediye ediyor.



● Konya'da halı ve mobilya dükkanı işleten bir esnaf, 2 bin dolar bozdurana 6 metrekare halı veriyor.

● Yine Konya'da, 250 dolar bozdurana ücretsiz dolmuş hizmeti veriliyor.

● Ankara'daki Armada Alışveriş Merkezi ile Panora Alışveriş Merkezi, kira sözleşmelerini Türk Lirası'na dönüştürme kararı aldı.

HAC VE UMRE'YE TL İLE GİDİLECEK
Diyanet İşleri Başkanlığı, Hac ve Umre ücretlerinin bundan sonra Türk Lirası üzerinden tahsil edileceğini açıkladı. Diyanet'ten yapılan açıklamada, artık Türk Lirası ile işlem yapılacağı kararı alındığı belirtilerek, "Buna göre Başkanlığımız dünden itibaren Hac ve Umre ücretlerinin Türk Lirası üzerinden tahsil edilmesine karar vermiştir" denildi.

20 DAKİKADA 20 BİN $
Esenler Esnaf Odası'nın başlattığı "Vatanını seviyorsan dövizini sat, ekonomiye kat" kampanyası yoğun ilgi görünce, izdiham yaşandı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İSTESOB Başkan Vekili Mesut Şengün, Esenler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Şahin ile vatandaşlar, döviz bürosuna yürüdü. Dövizlerini bozdurmak isteyenler nedeniyle izdiham yaşanırken, 20 dakika içerisinde yaklaşık 20 bin dolar bozduruldu.

İHKİB HESAPLARINI DÖNÜŞTÜRDÜ
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İHKİB'in hesaplarındaki döviz varlıklarını TL'ye çevirdiklerini bildirdi. Tanrıverdi, öngörülemeyen kur hareketlerinin Türkiye ekonomisine zarar verdiğini ifade ederek, yıllardır savundukları gibi TL'nin kullanım alanının artırılması gerektiğini vurguladı.