Sebze-meyve ucuzlayacak

Gıda, sebze ve meyve fiyatlarını yakından izleyerek müdahale mekanizmaları oluşturacaklarını belirten Bakan Bülent Tüfenkci, fiyatların düşeceğini söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2016 Güncelleme 30 Eylül 2016, 01:32
Sebze-meyve ucuzlayacak

İÇİNDEKİLER

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gıda, sebze ve meyve fiyatlarını yakından izlediklerini vurgulayarak, "Önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz Hal Yasası ile biraz daha ucuz sebze ve meyveye ulaşılacak" dedi.

HAL YASASI GELİYOR
Tarladaki fiyatla perakende tezgahları arasında büyük farklılıklar bulunduğuna dikkati çeken Tüfenkci, "Bu farklılıkları giderebilme adına, aradaki zincirin açığa çıkması noktasında ürün künyelerinin faydalı olacağına inanıyoruz" diye konuştu. İlgili düzenlemenin hayata geçirildiğini aktaran Tüfenkci, "Bundan da önemlisi gıda fiyatlarını, sebze-meyve fiyatlarını çok daha yakından izleyerek, ona göre Gıda Komitesi'nin alacağı kararlar doğrultusunda müdahale mekanizmaları oluşturacağız" ifadelerini kullandı. Hal Yasası'nda yeni düzenleme yapacaklarını kaydeden Tüfenkci, "Bu yasayla beraber insanlarımız biraz daha ucuz sebze ve meyveye ulaşmış olacaklar" şeklinde konuştu.