Üç örgüte kara para kıskacı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2016 Güncelleme 31 Ağustos 2016, 01:49
Üç örgüte kara para kıskacı

İÇİNDEKİLER

TERÖR örgütleri FETÖ, PKK ve DAEŞ'in 165 kilit ismi küresel kıskaca alındı. 3 örgütün finansörü, kasası olarak görülen 165 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulurken; işlemleri de takibe alındı. DAEŞ'e son 3 yılda 4 Avrupa ülkesi üzerinden yüklü miktarda para transferi; PKK'nın kaçak sigara, uyuşturucu başta olmak üzere yürüttüğü kara para trafiği; FETÖ'nün uluslararası suç örgütlerinin paralarını da akladığı ortaya konuldu:

PARALAR AVRUPA'DAN:
PKK, Avrupa'daki 30 milyon eurosunu Hakkari, Şırnak başta olmak üzere bazı doğu illerinden Kuzey Irak'a aktardı. Elden ise milyarların ulaştığı kaydedildi. Örgütün, Avrupa'daki dernekler üzerinden elde ettiği gelir de 250 milyon euroya ulaştı. Sınırdaki sadece sigara kaçakçılığından da PKK'nın bu yılki gelirinin 2 milyar lirayı bulduğu belirtildi.

HARAÇ KESİYOR:
2 milyar dolar nakiti olduğu tahmin edilen DAEŞ'in haraç şebekesi kurduğu belirlendi. Ana para kaynağını ise petrol ve kaçak satışların oluşturduğu kaydedildi.

KURYE AĞI:
FETÖ, kuryeler aracılığıyla 17 Aralık sonrası yoğun şekilde yurt dışına para çıkardı. 100 milyar dolara yakın para trafiği gerçekleşti. Bazı Avrupa ülkeleri, Sudan, Malta, Azerbaycan'a yüklü transferler dikkat çekti.

3 MİLYAR $ KARA PARA:
Kara para trafiğine ilişkin değerin 3 milyar doları geçtiği belirlendi.

HAZAL ATEŞ