20 bin sağlık personeli alınıyor

Bakan Akdağ açıkladı: Yıl sonuna kadar 20 bine yakın sağlık personelini göreve başlatacağız. Doğu’da çalışacakların ücreti daha yüksek olacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ağustos 2016 Güncelleme 26 Ağustos 2016, 01:45
20 bin sağlık personeli alınıyor

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yıl sonuna kadar 20 bine yakın sağlık personeli alacaklarını belirtti; Doğu, Güneydoğu ve bazı ilçelerde görevlendirilecek personeli daha yüksek ücretlerle çalıştıracaklarını söyledi. Akdağ, "Eylül'e yetiştiremeyebiliriz ama bu yıl sonuna kadar 20 bine yakın sağlık personelini inşallah göreve başlatacağız. Bunların önemli bir bölümü bizim 4924 sözleşmelisi dediğimiz, sözleşmeliler olacak" dedi. Bunun avantajlı bir kadro olduğunu vurgulayan Akdağ, "Özellikle Türkiye'nin beşinci ve altıncı bölgelerindeki il ve ilçelerinde daha yüksek ücretle hekim ve sağlık çalışanı istihdam etme imkanını veriyor bize. Burada kadrolarımız dolmuştu tamamen, yeni 11 bin kadro aldık. Bunun önemli bir bölümünü bu sene inşallah kullanacağız. 20 bine yakın da personel istihdam edeceğiz" diye konuştu. Bakan Akdağ, aile hekimlerine zorunlu nöbet uygulamasında değişikliğe gidildiğini belirterek, "Hafta sonları ayda 8 saat zorunlu nöbetle ilgili mevzuatı değiştirdik. Cumhurbaşkanı onayladığında aile hekimleri ayda 8 saat nöbet tutmak durumunda kalmayacak" dedi.

DEVİR TAMAMLANIYOR
Askeri hastanelerin devrine ilişkin Bakan Akdağ, "Önümüzdeki cuma günü inşallah devri tamamlamış olacağız. Yani hastaneleri personelleriyle beraber devralmış olacağız. Bunun için çok yoğun bir çalışma yapıyoruz" dedi. Akdağ, şunları kaydetti: "Bundan sonra bu askeri hastaneler Gülhane, Haydarpaşa tamamen sivilleşmiş olacak. Burada gazilerimizin, onların yakınlarının, şehitlerimizin yakınlarının ve askerlerimizin son derece şu husustan emin olmalarını istiyorum, bu hastanelerde onlara öncelikli hizmet vermeye devam edeceğiz. Hem onlar, hem de bütün kamuoyu görecek ki verilen hizmetlerin kalitesi artarak devam edecek."