Boydaklar’a FETÖ finansmanı

‘Hükümeti düşürmeye teşebbüs’ten ağır cezada yargılanacak Boydaklar’a yeni bir suçlama geldi: Holding 19 yıl boyunca FETÖ tarafından finanse edildi, usulsüz sağlanan hibelerle kurulan şirketler Boydaklar’a hizmet etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ağustos 2016 Güncelleme 25 Ağustos 2016, 01:46
Boydaklar’a FETÖ finansmanı

İÇİNDEKİLER

Boydak Holding'in, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 19 yıldır finanse edildiği belirtildi. Kayseri merkezli Çalışanların Eğitimi ve Düşünce Derneği'nin Genel Başkanı Zafer Göçer, 4 üst düzey yöneticisi tutuklanan Boydak Holding'in 19 yıldır FETÖ tarafından desteklendiğini söyledi. Kayseri'deki KOSGEB'de yuvalanan FETÖ'nün, Boydaklar'ın belirlediği girişimcilere son birkaç yılda 700 milyon liralık hibe aktardığını anlatan Göçer, bu paralarla kurulan firmaların ise Boydak Holding'e fason olarak çalıştığını ve ürettiği ürünleri Boydaklar'a 5'te 1 fiyatına sattığını iddia etti.

700 MİLYON LİRALIK VURGUN
Göçer; şunları anlattı: "KOSGEB'den E. Ç., Boydaklar tarafından söylenen kişilere hibe veriyordu. KOSGEB'den yaklaşık 700 milyon liralık bir hortumlama yapıldı. Yaptığımız araştırmalarda hibe alan girişimcilerin çoğunluğunun Boydak Holding'e fason çalıştığını belirledik. Ürettikleri ürünleri ise Boydak Holding'e 5'te bir fiyatına sattılar. Bu sistem yaklaşık 19 yıldır bu şekilde sürdü."

'GİRİŞİMCİLERİ İFLAS ETTİRDİLER'
Çalışanların Eğitimi ve Düşünce Derneği Başkanı Göçer, Kayseri'de Boydaklar'ın onayı olmayan girişimcilere hibe verilmediğini iddia etti. Daha önceden 2 kez hibe alarak açtığı firmayı batıran bir kişiye Boydaklar'ın telefonu üzerine 3'üncü kez hibe verildiğini söyleyen Zafer Göçer, şöyle konuştu: "KOSGEB'e sızan FETÖ'cüler, kendilerinden olmayan girişimcilere, firmalarını kurmalarını ve makineleri almalarını, hibelerin daha sonra verileceğini söyledi. Girişimciler de borçla firmasını açtı ancak Boydaklar'ın onayı olmadığı için hibe alamadı. Mevzuata aykırı bahanelerle birçok kişi iflas ettirildi."

Ali ALTUNDAŞ